StoryEditorOCM
Tenis‘javna tajna‘

Otkrivena pozadina Đokovićeve odluke koja je šokirala srpsku javnost, dugo je razmišljao tome...

Piše SPORT SD
18. svibnja 2023. - 11:41

U Srbiji se jučer proširila vijest da je najbolji tenisač svijeta Novak Đoković odlučio vratiti Teniski centar Beogradu.

Zaposlenici kluba na Dorćolu već su obaviješteni o tome da će njihov radni odnos prestati s 1. lipnja, a Đoković će nastaviti suradnju samo s nekim sponzoriranim igračima.

Mnogi su se pitali koji su razlozi takve odluke srpskog tenisača, a Kurir ih danas navodi, pozivajući se na pouzdane izvore iz teniskih krugova.

Kako navodi srpski medij, Đoković nije bio zadovoljan radom kluba i to je manje-više bila "javna tajna". Mnoge stvari nisu funkcionirale kako bi trebale u jednom ozbiljnom klubu, a mnogi su u klubu svoj posao shvaćali više kao zabavu nego ozbiljan rad.

Nije bilo radne discipline, a centar nije bio na razini koju zahtijeva nešto što nosi ime po najboljem tenisaču svijeta. Đoković nije imao vremena baviti se svim tim stvarima i dugo je tinjala ideja da se klub i centar ugase.

Drugi veliki problem, koji se vuče gotovo još od osnivanja centra, odnosi se na evenutalna proširenja terena, kapaciteta i sadržaja. Sve je to išlo sporo, a u nekim slučajevima se nije mogla dobiti ni dozvola za takve radove.

Odluku su dodatno "pogurale" i stvari izrečene u javnosti protiv obitelji Đoković, odnosno kritike koje se tiču proširenja centra na Kalemegdanu. Kurir zaključuje kako ova odluka možda jest iznenađujuća za širu javnost, ali ne i za ljude koji su najbliži Đokoviću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:01