StoryEditor

Marina Čilića Francuz Simon zaustavio u četvrtfinalu Toronta

Piše PSD.
25. srpnja 2008. - 21:41

Hrvatski tenisač Marin Čilić zaustavljen je u četvrtfinalu bogatog ATP Masters-Series turnira u kanadskom Torontu od Francuza Gillesa Simona sa 3:6, 6:2, 6:3.

Čilić ni iz trećeg pokušaja (Umag 2007, Wimbledon 2007) nije uspio pobijediti 22. igrača svijeta Simona, iako je i ovaj dvoboj u Torontu, kao i prethodna dva, otišao u maksimalan broj setova. Čilić je dobio s lakoćom prvi set, no i drugi i treći set je započeo sa gubitkom 0:3, što se pokazalo nenadoknadivim u igri sa Simonom, koji je u velikoj formi i u 2. kolu Toronta je izbacio i velikog Rogera Federera.

Međugorac je imao 8 aseva, ali mu je prvi servis bio ispod 50 posto, pa je Francuz imao čak 15 lopti za obrat, od čega je iskoristio tri, a Čilić samo jednu od devet.

Čiliću je ovo bilo prvo četvrtfinale na Masters-Series turnirima, pa će s velikom zalihom bodova sigurno u ponedjeljak biti ispod 44. mjesta na ATP ljestvici. U Torontu je igrao fenomenalno, pobijedivši Andya Roddicka i Tommya Robreda.

Zaustavljena i Martić

Hrvatska tenisačica Petra Martić poražena je u četvrtfinalu WTA turnira u Portorožu od njemačke tenisačice Julie Goerges 3-6, 6-4, 4-6.

(H)

#MARINčILIć

Izdvojeno