StoryEditor

Marin Čilić i Petra Martić prošlog tjedna zaradili renking karijere

Piše PSD.
28. srpnja 2008. - 11:48

Plasman u četvrtfinale ATP Masters Series turnira u Torontu donio je Marinu Čiliću 32. mjesto na najnovijoj ATP ljestvici što je ranking karijere za 19 godišnjeg Međugorca.

Čilić je u odnosu na prošli tjedan napredovao za 12 pozicija, zaradivši velikih 110 bodova. Ivo Karlović (22.) i Mario Ančić (26.) spustili su se za po dva mjesta, a Ivan Ljubičić čak sedam pozicija na 47. mjesto, pa je nakon dužeg vremena Ljubičić tek četvrti hrvatski reket na ATP listi. Roko Karanušić (99.) konačno je u ponedjeljak ostvario jedan od svojih ciljeva jer je po prvi puta u karijeri ušao među sto najboljih tenisača svijeta.

Borba za prvo mjesto odavno nije bila zanimljivija budući da je pobjednik Toronta Rafael Nadal došao na svega 300 bodova zaostatka u odnosu na dosad nedodirljivoga Rogera Federera. Federer bi mogao izgubiti prvo mjesto već na ovotjednom turniru u Cincinnatiu na kojem nastupaju tri hrvatska tenisača.

Ančić u prvom kolu ide na Argentinca Josea Acasusa (1:0 u međusobnim  dvobojima), a u slučaju pobjede moguć je već u 2. kolu hrvatski
 bračun sa Ivom Karlovićem, koji za protivnika ima Brazilca Tomasza Belluccia, što je i uvertira pred skorašnji Davis Cup dvoboj Hrvatska - Brazil. Čilić u 1. kolu Cincinnatia ide na Ekvadorca Nicolasa Lapenttia (0:0), a ako pobijedi u narednom kolu se sastaje sa petim nositeljem Španjolcem Davidom Ferrerom.

(H)

Martić prvi put u 200 najboljih

Hrvatska tenisačica Petra Martić ostvarila je plasmanom u četvrtfinale WTA turnira u Portorožu proboj za 39 pozicija na najnovijoj WTA ljestvici i sada je 198., po prvi puta među prvih 200 najboljih.

Od ostalih hrvatskih igračica Jelena Kostanić-Tošić je ostala najbolje plasirana na 87. mjestu, Jelena Pandžić je 142., Karolina Šprem 183.,
a Ana Vrljić 194.

#MARINčILIć

Izdvojeno