StoryEditor
Strani nogometbrutalan start

Zbog prekršaja na terenu dobio uvjetnu zatvorsku kaznu: nogometaš u Irskoj nasrnuo na protivnika koljenom i teško ga ozlijedio, sutkinja bez milosti

Piše A.J.
9. listopada 2019. - 16:36

Koliko ste samo puta na nogometnoj utakmici vidjeli neki brutalan prekršaj i rekli: "Pa ovo je za zatvor"?

Igrači u takvim situacijama najčešće dobiju samo crveni karton i eventualno nekoliko utakmica suspenzije, ali u Irskoj je jedan igrač zbog pogibeljnog starta dobio baš zatvorsku kaznu.

Petru Pinto, rumunjski bivši profesionalni nogometaš koji sada živi u Irskoj, u jednoj je malonogometnoj utakmici startao na svog protivnika visoko podignutim koljenom, a silina udarca uzrokovala je puknuće bubrega nesretnom Ceusanu.

Sutkinja Pauline Codd osudila je Pinta na dvije i pol godine uvjetno te naredila da ozlijeđenome mora isplatiti 5000 eura tijekom naredne tri godine.

Iako ne postoji videozapis incidenta, Codd je temeljem svjedočanstava dobila predodžbu o kakvom brutalnom startu se radilo te je u obrazloženju svoje odluke napisala da je, iako su ozljede sastavni dio sporta, start Pinta bio "daleko iznad granice onoga što se može očekivati tijekom utakmice".

Ceusanu su morali ugraditi premosnicu od bubrega do mjehura te je izgubio 25% funkcije bubrega, što je izazvalo povišeni krvni tlak. Troškovi liječenja mu iznose 1350 eura, a morao je izostati s posla 20 dana zbog ozljede.

Je li u pitaju bio namjeran prekršaj ili ne, nije zaključeno, jer su iskazi svjedoka bili kontradiktorni.

Izdvojeno

13. srpanj 2020 13:19