Strani nogometvrtoglavi iznos

UEFA objavila koliko su europski klubovi ovog ljeta potrošili na transfere: skoro polovica njih srušila je svoj rekord, a najmanje su se tražili vezni igrači

Piše Hina
13. rujan 2019. - 16:45

Europski nogometni klubovi potrošili su ovog ljeta na transfere rekordnih 3,98 milijardi eura, objavio je Europski nogometni savez (UEFA).

UEFA je u svom istraživanju navela kako su obuhvatili 80 klubova koji su nastupali u Ligi prvaka i Europskoj ligi potrošili 29 posto više novca nego godinu ranije, a 19 posto više u odnosu na dosad rekordni ljetni prijelazni rok iz 2017. godine.

U skoro polovini svih prijelaza činili su igrači između 21 i 24 godine starosti, a samo sedam posto nogometaši stariji od 28 godina. Najmanje su se ovog ljeta tražili vezni igrači (30 posto), dok je čak 43 posto klubova oborilo rekord u visini transfera.

UEFA  je priopćila kako Real Madrid ima najviše pratitelja na društvenim mrežama s brojkom oko 222 milijuna ljudi, a najposjećeniju web-stranicu ima europski prvak Liverpool. Prosječna starost trenera u ovih 80 klubova je 49 godina.

#UEFA