StoryEditor
Strani nogometnajhrabriji

Tako već 25 godina živi: sudio je na svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, a da bi prehranio obitelj noću čisti kontejnere

Piše R.R.
7. kolovoza 2019. - 01:24
111sudac

Kada se pogase reflektori, kada se završe svjetske utakmice, kada odradi sve kako treba Gabriel Viktoria, panamski nogometni sudac vraća se kući i odlazi na svoj svakodnevni posao. Mnogi na travnjacima i tribinama ne znaju da ovaj pomoćni sudac s FIFA značkom već 25 godina radi u gradskoj čistoći i noću prazni kontejnere u Panami.

Životni put mu nije nimalo lagan, počinje s radom u tri ujutro, dok grad spava i zajedno sa svojim kolegama čisti ulice i prazni kontejnere. Ima troje djece i ovo je posao s kojim se brine za svoju obitelj. Kada završi s poslom, odlazi na nogometni teren i trenira.

Prošle godine je sudio na svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, dvadeset je godina sudac i prošao je rigorozne provjere FIFA-e. Prolazio je seminare, polagao ispite, sudio međunarodne utakmice ...

Panama nema profesionalnu nogometnu ligu, Gabriel zarađuje 75 funti po odrađenom susretu što je premalo da bi prehranio obitelj. Jednostavno uz sudački poziv mora imati još jedan posao koji će mu osiguravati egzistenciju.

Kolege iz gradske čistoće ga podržavaju, prate i čestitaju, a nogometaši niti ne znaju čime se Gabriel Viktoria bavi, jer na prvi pogled ničim ne odaje da se kroz život desetljećima grčevito bori kako bi osigurao svoju obitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 01:57