StoryEditor
Strani nogometpopili tri komada od rusa

Montolivo: Bolje sada ovakav poraz, nego kasnije

Piše PSD.
2. lipnja 2012. - 12:29

Talijanska nogometna reprezentacija je prije nastupa na Europskom prvenstvu imala samo jedan pravi test. Prijateljski ogled protiv Rusije u Zürichu, u petak navečer...

I nisu igrači Cesarea Prandellija dobili pritom niti malo samopouzdanja prije odlaska na Euro. Izgubili su s 3-0, primivši sva tri pogotka u drugom dijelu.

Italija je ostavila blijedi dojam, što je riječima potkrijepio i Riccardo Montolivo koji bi, po Prandellijevim zamislima, trebao biti "fantasista", igrač iza napadačkog dvojca Cassano - Balotelli.

- Ovakav poraz boli. No, opet, bolje da se dogodio sada nego li na otvorenju Eura protiv Španjolske ili kasnije u utakmicama protiv Hrvatske i Irske - rekao je Montolivo i nastavio:

- S obzirom kako se igralo mislim da rezultat od 3-0 za našeg suparnika nije baš realan. Nikako ne mogu reći da su u tolikoj mjeri bili bolji. No, mi se koncentriramo na sebe i znamo gdje smo griješili. Izbornik Prandelli je bio ljut i jasno nam je sve rekao nakon utakmice. Obrana je bila lošiji dio naše igre, ali pritom ne mislim na obrambene igrače. Mislim, obranu prvo igraju napadači, pa vezni red, pa obrana. U tom pogledu nismo imali konstantu.

Montolivo je za kraj rekao:

- Možemo daleko bolje od ovoga. Vjerujemo svi da ćemo to pokazati na Euru.

(TS)

Izdvojeno

12. srpanj 2020 19:35