StoryEditor
Strani nogomettragikomično

Kako loši gubitnici: više od 250 000 Francuza traži ponavljanje utakmice?!

Piše PSD
1. srpnja 2021. - 19:03

Francuzi su još uvijek u šoku od ispadanja s Europskog prvenstva i među navijačima svjetskih prvaka vlada veliko nezadovoljstvo. Pored toga, izgleda i kako se mnogi još uvijek ne mogu pomiriti s porazom od Švicarske pa tako posvuda traže opravdanja.

Igrala se, podsjetimo, 75. minuta kada je Paul Pogba zatresao mrežu za, kako se tada činilo, visokih 3-1. Rijetki su oni koji su u tim trenucima sumnjali u prolaz Francuza, no nešto se valjda pitalo i Švicarce koji su preko Seferovića u 81. te Gavranovića u 90. odvukli utakmicu u produžetke. A kako tamo golova nije bilo, o putniku u četvrtfinale odlučivali su jedanaesterci.

U prve četiri serije i jedna i druga reprezentacija realizirale su udarac s bijele točke. Švicarci su bili precizni i u petom pokušaju, dok je Yann Sommer nedugo nakon toga obranio udarac Kyliana Mbappea i tako režirao jedno od najvećih iznenađenja, ali i preokreta na ovogodišnjem EURU.

A upravo ta obrana švicarskog vratara nešto je za što se ovih dana hvataju francuski navijači od kojih je jedan pokrenuo peticiju kojom se od UEFA-e traži da poništi rezultat i naredi ponavljanje utakmice. Razlog? Prema mišljenju navijača svjetskih prvaka, Sommer je prilikom Mbappeovog udarca prerano izašao s gol-linije i time prekršio nogometna pravila.

Iako je spomenutu peticiju na Les Lignes Bougent stranici u trenucima pisanja ovoga članka potpisalo preko 250 tisuća navijača, kako stvari stoje, UEFA će i dalje vjerovati svom sucu i VAR službenicima koji u svemu ne vide ništa sporno.

Netko je, ukratko rečeno, loš gubitnik...

item - id = 1109753
related id = 0 -> 1128184
related id = 1 -> 1127843
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2021 12:51