StoryEditorOCM

Juventus pada na zadnje mjesto Serie A? Otkriveno im još financijskih malverzacija, nova kazna mogla bi biti kobna

Piše SPORT SD
2. veljače 2023. - 15:33

"Tužitelj Talijanskog nogometnog saveza tražit će da se Juventus kazni oduzimanjem najmanje 20 bodova zbog prevare oko isplata plaća igračima tijekom pandemije koronavirusa, što je slučaj koji se smatra daleko težim kršenjem pravila od onog što je korištenje lažnog kapitala u financijskim knjigama. Doda li se ova kazna na 15 bodova koji su Juventusu već oduzeti 20. siječnja zbog spomenutog slučaja, klub bi pao na zadnje mjesto Serie A." piše Corriere dello Sport.

Ako se odluka provede i Juventus izgubi tih 20 bodova, to bi ih ostavilo na tri boda i zadnjem mjestu Serie A. Trenutno je zadnji Cremonese, koji ima osam bodova i nijednu pobjedu ove sezone.

Podsjećamo, Juventusu je ove sezone već oduzeto 15 bodova zbog financijskih malverzacija unutar kluba te su zbog istog razloga vodeći ljudi Juventusa Fabio Paratici, Andrea Agnelli i Maurizio Arrivabene dobili privremene suspenzije obnašanja dužnosti u talijanskom nogometu. Uz njih kazne su dobili 

Juventusu prijeti i mogućnost isključivanja s UEFA-inih natjecanja, ako se dokaže da je klub potajno isplaćivao plaće tijekom pandemije novcem za kojeg su tvrdili da su se odrekli. Klub će se imati pravo žaliti na ovu odluku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 02:56