StoryEditor
Strani nogometpet najjačih

Jurčeviću daj nam malo ruke: evo koji su najzanimljiviji dvoboji jesenskog kruga kvalifikacije

5. rujna 2019. - 20:22

Zanimljiv će biti ovaj jesenski ciklus kvalifikacija za Euro 2020. prilika je prava za mnoge reprezentacije da poprave loš start. Evo i koji su to derbiji ovog kruga.

Rumunjska – Španjolska (večeras, 20.45)
Možda zvuči neobično, ali Španjolska u šest utakmica nikad nije slavila u Rumunjskoj! Priliku za prekid crnog niza ima u Bukureštu čime bi ostala stopostotna u skupini. „Furija“ mirno brodi prema Euru, bez stresa, no eventualni poraz večeras mogao bi joj zakomplicirati život. Zato je za očekivati njezin maksimalno ozbiljan pristup. Rumunji pak vode bitku sa Švedskom za drugo mjesto, blizu je i Norveška. Španjolci su favoriti, to nije sporno, ali Rumunjska je doma neporažena gotovo pune dvije godine.

Irska – Švicarska (večeras, 20.45)
Zanimljiva je situacija u skupini gdje su Irska i Švicarska budući da je neparni broj reprezentacija. Vodeća Irska ima deset bodova iz četiri dvoboja, a Švicarska četiri boda iz dva susreta. Već tradicionalno Irci igraju tvrdo i s malo golova, pogotovo na domaćem terenu. Čak su i autsajdere poput Gruzije i Gibraltara tukli sa skromnih 1:0 i 2:0. Neće ni večeras previše riskirati, bod bi im bio dobar, no pitat će se nešto i Švicarce kojima bi pobjeda dobro došla.

Njemačka – Nizozemska (petak, 20.45)
U zadnje vrijeme ove dvije velesile često idu jedna na drugu. U Ligi nacija bolji su bili Nizozemci s pobjedom i remijem, a onda su Nijemci uzvratili u ožujku porazivši ih u Amsterdamu 3:2 u sklopu ovih kvalifikacija. Nizozemci su stoga u teškom položaju jer će se u slučaju poraza sutra u Hamburgu naći na devet bodova manje (i utakmicu manje) od Njemačke i Sjeverne Irske.

Wales – Azerbajdžan (petak, 20.45)
Važan susret u skupini u kojoj je i Hrvatska. Iako Dalićevi izabranici prvenstveno moraju gledati sebe, u Cardiffu bi im odgovaralo da Wales izgubi korak. Mogu li Nikola Jurčević i njegov Azerbajdžan do prvog boda u kvalifikacijama? S druge strane, Gareth Bale i društvo nakon dvaju poraza od Hrvatske i Mađarske moraju pobijediti ako žele ostati u utrci za Euro.

Srbija – Portugal (subota, 20.45)
Portugal stiže u Beograd, a s njim i Cristiano Ronaldo. Pobjeda je nužna jednima i drugima – Portugal u dvije utakmice ima dva remija, a Srbija četiri boda iz tri utakmice. Trenutno su na tablici ispred njih Ukrajina i Luksemburg! Znamo svi koliko je beogradska Marakana vruć teren, no Portugalci s Ronaldom, Bernardom Silvom i Joaom Felixom ipak su u prednosti, usprkos tome što je međusobni susret ovih dviju reprezentacija u Lisabonu završio 1:1.

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 18:58