StoryEditor
Strani nogometpola stvari se već zna

Jedan od najboljih nogometaša svijeta razočaran ždrijebom Europskog prvenstva: 'Nogomet je postao biznis, ovo je sramota'

Piše SN
20. studenog 2019. - 16:02

Nakon što je završen prvi i najveći dio kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine poznato je 20 sudionika smotre najboljih selekcija 'Starog kontinenta', među kojima je i Hrvatska, pišu Sportske novosti.

Vatreni su kvalifikacije okončali na prvom mjestu skupine E i sada mirno mogu čekati ždrijeb koji će se održati 30. studenog u Bukureštu. Pozicije nositelja u ždrijebu će imati Belgija, Italija, Engleska, Njemačka, Španjolska i Ukrajina i to na osnovu učinka u ovim kvalifikacijama.

Naime, UEFA je nositelje odredila isključivo prema bodovnom učinku u ovim kvalifikacijama tako da šest najboljih prvoplasiranih reprezentacija idu u prvu jakosnu skupinu.

Kako se EURO igra u 12 zemalja, reprezentacije koje su izborile plasman na završni turnir, a ujedno su i domaćini, automatski su svrstani u svoje skupine. Tako je već poznato da će u skupini B igrati Belgija, Rusija i Danska, dok će u skupini C igrati Ukrajina i Nizozemska.

To znači da Hrvatska ne može igrati u tim skupinama, već će igrati u skupini s nekim od velikana kao što su Italija, Engleska, Španjolska ili Njemačka. Različita su mišljenja oko načina na koji će se odigrati ovo prvenstvo i kako će se izvlačiti skupine, a jedan od razočaranih je i nogometaš Belgije i Manchester Cityja Kevin De Bruyne.

- Meni ovo izgleda kao lažno prvenstvo. Nogomet sve više postaje biznis i samo biznis. Sramota je da se već unaprijed znaju protivnici - poručio je De Bruyne.

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 01:18