StoryEditor

Francuska policija pohapsila 40-ak ruskih huligana

Piše (H)
15. lipnja 2016. - 00:18
hhhh

Francuska policija u utorak je u Nici uhitila 43 ruska navijača za koje se sumnja da su sudjelovali u neredima i tučnjavama s engleskim navijačima uoči dvoboja tih reprezentacija u sklopu EURA u Marseilleu prošle subote.

"Imamo jasne naznake kako su neki od uhićenih ruskih navijača sudjelovali u neprihvatljivom nasilju u Marseilleu", rekao je šef policije u Nici Adolphe Colrat.

Dosada je nakon nereda u Marseilleu bilo uhićeno 15 navijača, od kojih niti jedan nije Rus, a petorici engleskih navijača izrečene su zatvorske kazne. No, javni tužitelj u Marseilleu Brice Robin kazao je kako je među ruskim navijačima bilo oko 150 dobro organiziranih huligana.

Ranije u utorak UEFA je kaznila Ruski nogometni savez (RFU) sa 150.000 eura i izrekla mu uvjetnu diskvalifikaciju s EURA zbog nereda u Marseillu koja će biti aktivirana u slučaju ponavljanja incidenata.

Bez obzira na to upozorenje, skupine ruskih i engleskih navijača već su se u utorak sukobile na sjeveroistoku Francuske u Lilleu uoči utakmica 2. kola njihovih reprezentacija. Rusija će u srijedu u Lilleu igrati protiv Slovačke, dok će dan kasnije u Lensu Engleska igrati protiv Walesa, a Lille i Lens su međusobno udaljeni samo 40 kilometara.

 Lokalne vlasti u Lilleu i Lensu odlučile su zabraniti točenje alkohola od utorka do petka kako bi umanjile izglede za ponavljanje nereda iz Marseillea koje su krajem prošlog tjedna uzrokovali ruski i engleski navijači.

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 11:20