StoryEditor
Strani nogometkršenje pravila

Chelsea kažnjen i zbog velikog hrvatskog talenta, Nijemci otkrili zanimljive detalje

Piše SN
13. travnja 2019. - 01:23
chelsea logo

Njemački magazin Der Siegel otkrio je zanimljive detalje i pozadinu kazne uglednom engleskom prvoligašu Chelseaju. Na primjeru hrvatskog vratara Karla Žigera objasnili su zašto je Chelsea zapravo kažnjen od strane FIFA-e.

Podsjećamo, FIFA je kaznila Chelsea zabranom transfera u dva sljedeća prijelazna roka zbog kršenja pravilnika oko dovođenja maloljetnih stranih igrača, a istovremeno je odrezana i novčana kazna od 600.000 eura.

FIFA-ina pravila zabranjuju dovođenje stranih igrača mlađih od 16 godina, a Der Spiegel, koji često objavljuje dokumente koje je lansirao Football Leaks, otkriva kako je Chelsea navodno bacio oko na tada 12-godišnjeg Žigera još 2014. godine. Dakle, objavljeni dokumenti navodno otkrivaju da je Žiger stigao u kao 12-godišnjak, tri godine prije dozvoljenog roka iako je službeno doveden u London 'takozvanim školarskim sporazumom' srpnju 2017. godine. 'U ugovoru je stajalo da će dobiti 116.000 eura bonusa za potpis', navodi se u objavljenom tekstu.

U tekstu Der Spiegela stoji i da bi bilo nepošteno istaknuti Chelsea kao jedini klub koji se služi takvim metodama za dovođenje talentiranih igrača, a ovakvu praksu nazivaju 'paralelnim svijetom u sjeni nogometnih pravila'.

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 22:48