StoryEditor
Strani nogometbez gledatelja

Bugarski nogometni savez planira odgoditi početak nove sezone: liječničko povjerenstvo je predložilo da prvenstvo počne tjedan ili dva kasnije

Piše Hina
10. srpnja 2020. - 17:40
Patrick Smith/AFP

Bugarski nogometni savez (BFU) mogao bi odgoditi početak nove sezone koji je predviđen za 24. srpnja nakon što je u nekoliko klubova zabilježeno više slučajeva zaraze koronavirusom.

Više od polovice prvoligaša kao i neki drugoligaški klubovi pogođeni su zarazom pa je tako Cherno More Varna prijavio 16 slučajeva, a pobjednik kupa Lokomotiv Plovdiv devet.

- Liječničko povjerenstvo je predložilo da prvenstvo  počne jedan ili dva tjedna kasnije nego što je planirano - izjavio je glavni tajnik povjerenstva Mihail Iliev.

- Mi smatramo da je to razuman korak s obzirom na složenu epidemiološku situaciju.

Bugarska je u petak zabilježila rekordnih 330 slučajeva zaraze koronavirusom. Do sada je u toj zemlji ukupno 6.672 ljudi oboljelo od COVID-19, a 262 ih je preminulo.

Aktualna sezona još uvijek traje nakon što se nastavila 5. lipnja polsije gotovo tri mjeseca pauze. Navijači mogu na stadone no kako mnogi nisu poštivali mjere socijalnog distanciranja i nisu nosili maske, utakmice će se igrati bez gledatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. rujan 2020 03:39