Rukometrukometni transfer

Stigla joj ponuda koja se ne odbija: reprezentativna vratarka nakon dvije godine pauze nastavlja karijeru u Rumunjskoj

Piše Branko Kulidžan
Marta Žderić

Bivša Hrvatska rukometna reprezentativka vratarka Marta Žderić Batinović i najbolja rukometašica godine po izboru Sportskih novosti za 2015. godinu nakon dvije godine pauze zbog udaje i rođenja sina vratila se rukometu.

Iako je planirala prestati s igranjem nastavlja svoju uspješnu karijeru koju je počela u matičnom klubu Dalmatinka iz Ploča, zatim u Podravka Vegeti najtrofejnijem Hrvatskom klubu, te podgoričkoj Budućnosti s kojom je bila prvak Europe.

Od ljeta naredne dvije godine čuvat će vrata Valcea iz Rumunjske što je Martin četvrti klub. Rumunji su trenutno vodeći u prvenstvu i na jesen će igrati u Ligu prvakinja što je motiv više za primamljivu ponudu i ugovor kojeg nije mogla odbiti iako kaže je bilo više ponuda.

- Vjerujem u uspješan povratak u rukometne vode i ovo je za mene veliki izazov. Iako se nisam aktivno bavila rukometom neko vrijeme vježbala sam svakodnevno na stjecanju snage, te koliko su mi prilike dozvoljavale odradila bi trenažni proces s rukometašicama Dalmatinke, sretna i nasmijana kao uvijek rekla nam je Marta.

#RUMUNJSKA#MARTA ŽDERIć#TRANSFER