StoryEditor
Rukometdolaze zadnji čas

Srbi samo dva dana prije dvoboja s Hrvatskom spariraju sa Slovencima

9. siječnja 2018. - 17:11
brazil_srbija3-190109

Kako se bliži dan otvaranja Europskog prvenstva (petak) i okršaj Hrvatske sa Srbijom, tako se sa sve većom pozornosti prati kako se pripremaju naši susjedi.

U dosadašnja tri prijateljska ogleda doživjeli su tri poraza (Švicarska, Rumunjska, Makedonija), a zadnje dvije provjere imaju protiv Slovenije - večeras u Murskoj Soboti (19 sati) i sutra u Velenju (18). Malo je čudno što će sutra igrati zadnji susret budući da ih već u petak čeka Hrvatska. To će im biti treća utakmica u četiri dana! Očito im je namjera što kasnije doći u Split, kako bi pritisak uoči petka smanjili na minimum. U grad pod Marjanom stižu dan prije meča.

Među „orlovima" će biti i Stefan Vujić, rođeni Riječanin koji je igrao u Poreču, Zagrebu i Francuskoj, a čak je prošao i mlađe selekcije hrvatske reprezentacije. U studenom prošle godine odlučio je nastupati za Srbiju, što je u našoj zemlji podiglo dosta prašine. Život piše svakakve priče pa će tako Vujić baš protiv Hrvatske imati debi u natjecateljskoj utakmici.

- Vjerojatno će biti uvreda s tribina, uvijek se nađe neki „pametan". Ne zamaram se tim stvarima i siguran sam da nitko neće uletjeti u teren da nas tuče. Čujem da će osiguranje biti veliko, a ako i dođe do nekog incidenta napravit će sami sebi zlo. Nadam se da će sve proći najbolje - rekao je Vujić u razgovoru za Tanjug, novinsku agenciju Srbije.

Tribine ga, kaže, ne zanimaju. Najvažnije mu je da Srbija izgleda što bolje i da ne dozvole vanjskim stvarima da utječu na njih. Čuo se i s nekim našim reprezentativcima...

U šali je bilo nekih prozivki, prijateljski i bez zle krvi. Poželjeli su mi puno sreće, zdravlja i uspjeha, osim u susretu s Hrvatskom. Vujić, koji na poziciji srednjeg vanjskog igra za rumunjsku Steauu, još je dodao kako prednost Srbije vidi u tome što je na Hrvatskoj kao domaćinu pritisak i imperativ rezultata, a najnoviji poraz od Makedonije ne doživljava tragično.

Dobro je da smo izgubili sada, nego kasnije kada je bitno, premda svaki poraz boli. Nismo bili dovoljno agresivni, fokusirani i koncentrirani, a malo je i umor učinio svoje, kao i ozljede. Moramo ostati skromni i ponizni. Jedino tako, uz zajedništvo i timski duh, možemo učiniti nešto veliko - zaključio je Vujić.

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 09:13