StoryEditor
Rukometples kuglica

Smještene u drugu jakosnu skupinu: ‘kraljice šoka‘ će u četvrtak doznati suparnice u kvalifikacijama za EP 2022.

24. ožujka 2021. - 16:47

U četvrtak, 25. ožujka, hrvatske rukometašice će doznati imena suparnica protiv kojih će se boriti u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2022. koje će biti održano od 4. do 20. studenoga sljedeće godine u Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Ždrijeb kvalifikacijskih skupina bit će održan u sjedištu Europske rukometne federacije (EHF) u Beču, s početkom u 11 sati, a brončane s prošlog europskog prvenstva smještene su u drugu jakosnu skupinu zajedno sa Srbijom, Njemačkom, Rumunjskom, Mađarskom i Poljskom te s reprezentacijama tih zemalja ne mogu biti u istoj grupi.

U kvalifikacijama će sudjelovati 24 reprezentacije koje će biti raspodijeljene u šest kvalifikacijskih skupina po četiri, a najbolje dvije iz svake od grupa izborit će plasman na završni turnir.

Reprezentacije sudomaćina EP-a Slovenije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore te aktualne europske prvakinje Norvežanke izravno su izborile plasman među 16 ekipa koje će se natjecati na Euru.

Prva dva kola kvalifikacija na rasporedu su od 6. do 10. listopada ove godine, dok će preostala četiri kola biti odigrana u ožujku i travnju 2022.

Jakosne skupine kvalifikacija za EP rukometašica

Skupina 1: Nizozemska, Rusija, Francuska, Danska, Španjolska, Švedska

Skupina 2: HRVATSKA, Njemačka, Rumunjska, Srbija, Mađarska, Poljska

Skupina 3: Češka, Austrija, Bjelorusija, Švicarska, Slovačka, Island

Skupina 4: Turska, Litva, Ukrajina i tri pobjednika skupina iz prve kvalifikacijske faze

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2021 18:58