StoryEditor
Rukometstručna analiza

Patrik Ćavar: U igri Hrvatske sve je sjajno funkcioniralo, ako protiv Srbije krenemo ozbiljno, bez podcjenjivanja, još jedna pobjeda ne bi smjela izostati

Piše Toni Bilić
12. siječnja 2020. - 08:57
Austrija, Graz, 110120. Europsko rukometno prvenstvo. Utakmica skupine A, izmedju Hrvatske i Bjelorusije. Na fotografiji: slavlje igraca Hrvatske.Ante Čizmić/Hanza Media

Odigrali smo puno bolje nego protiv Crne Gore u četvrtak, nije bilo toliko padova u igri kao u toj prvoj utakmici, imali smo konstantu dobre igre, izuzev početka kada su nam Bjelorusi napravili seriju 4:0 i došli sa 7:2 na 7:6. Tada smo im serijom grešaka, promašenim zicerima i sedmercem dopustili gotovo da izjednače, no sve ostalo bilo je jako dobro. U našoj igri je sve sjajno funkcioniralo, od vanjske linije do obrane. Nikad nije lako otvoriti prvenstvo, zato je bilo problema u susretu s Crnom Gorom, ali možemo reći da je to bila faza uštimavanja.

Karačić je jučer zasluženo proglašen igračem utakmice, premda ne bi bilo nezasluženo ni da su taj epitet ponijeli Duvnjak ili Stepančić. Cijela naša vanjska linija je vrlo raspoložena. U obrani smo sjajno zaustavili praktično sve bjeloruske adute, a kad bi nešto prošlo odličan je bio Šego. Gotovo sve njegove obrane bili su jako teški udarci, ziceri sa šest metara. Ne bih želio podcjenjivati ostale, ali Šego je možda i najvažniji naš igrač, zna se koliko je vratar bitan u rukometu. Na prošlom Svjetskom prvenstvu je odlično branio, vjerujem da će tako biti i na ovom Euru.

I pivoti su nam opet bili vrlo dobri, u našoj reprezentaciji lako je igrati na toj poziciji, kad imate igrače kao što su Cindrić, Karačić, Duvnjak, koji imaju sjajan osjećaj za dodati loptu centru. Naši se pivoti samo trebaju dobro pozicionirati i lopta će im doći, dodavanja iz vanjske linije su pola gola. I naši mladi momci, koji nemaju iskustva na ovim velikim natjecanjima, poput Matanovića, Šarca i Ravnića, iskoristili su priliku, pokazali su da imaju talenta i sigurno će im nastup na ovom Europskom prvenstvu pomoći da unaprijede svoju kvalitetu. Dobit će dragocjeno iskustvo igrama protiv velikih igrača, moći će upijati njihove poteze i finte, kao i one svojih suigrača u reprezentaciji.

Sada nas čeka Srbija, samo ih ne smijemo podcijeniti, moramo imati na umu da nema lakih protivnika. Ako krenemo ozbiljno, bez podcjenjivanja, još jedna naša pobjeda ne bi smjela izostati.

#HRVATSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA#EUROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Izdvojeno