StoryEditor

Okupljanje rukometaša: Mladi su u redu za veliku minutažu

Piše PSD.
15. ožujka 2009. - 19:59

U zagrebačkom hotelu Panorama okupila se hrvatska rukometne reprezentacije uoči kvalifikacijskih utakmica protiv Slovačke u srijedu u gostima i Grčke u subotu u Osijeku. Među 16 kandidata nema Balića, Metličića, Sulića, Džombe, Dominikovića ni Šprema, a Čupić i Losert će se priključiti reprezentaciji u utorak. Unatoč okrnjenom sastavu hrvatski reprezentativci putuju u slovački Holovec u dobrom raspoloženju.

- Suigrači koji nedostaju su ponajbolji među nama. Svi znaju koliko su nam dosad dali, ali na ovaj način će mladi igrači dobiti veću minutažu, pa možemo reći da je to nešto dobro što je proizišlo iz lošeg – rekao je Blaženko Lacković, jedan od najboljih vanjskih pucača na svijetu, te dodao kako mlađi igrači trebaju u svaki sastav ulaziti postupno, a šest veterana koji za ovu priliku nedostaju, smatra on, imaju još dosta reprezentativnih nastupa pred sobom.

Siniša Sunara / CROPIX

Blaž nije imao odgovor na pitanje o objektivnoj snagi ovakve momčaci, ali tvrdi kako je atmosfera izvrsna i nada se najboljem.
- Ozlijeđenih nemamo, a moramo odigrati muški pa se možemo nadati pobjedi – zaključio je Blaž ističući kako je rukomet sport koji svugdje napreduje.

Njegov suigrač Domagoj Duvnjak naglašava kako su Slovaci vrlo gruba i snažna ekipa, a očekuje da će suci na njihovom terenu dopustiti igru s više kontakta.
- Igra će zasigurno biti, da se blago izrazim, vrlo čvrsta, a na nama je da pronađemo odgovor na takvu igru domaćina – procijenio je Domagoj priznajući kako u posljednje vrijeme igra u ponešto zgusnutijem rasporedu ali je ipak, kako tvrdi, potpuno svjež i spreman za utakmicu.

- Navikao sam biti jedni pivot pa ću se vjerojatno i sada snaći u toj ulozi – ustvrdio je Igor Vori ističući kako će rukometaši koji su izostali ozbiljno nedostajati, ali da će se usprkos tome ostvariti dobar rezultat.

Izbornik Lino Červar ne želi previše objašnjavati odluku o izboru igrača.
- Svi igrači koje sam pozvao su zdravi i u dobroj formi, a dokazali smo da smo gotovo jednako dobri u svakom sastavu – ustvrdio je Červar dodajući kako malo zdrave konkurencije nipošto ne može naškoditi kvaliteti njegovog sastava.

- Grčku, s kojom igramo u subotu u Osijeku, bismo morali dobiti, a ni u Slovačku ne idemo s bijelom zastavom – poručio je na kraju Červar.

Igrači za Slovačku i Grčku

Alilović, Losert, Šunjić, Čupić, Zrnić, Vukić, Ninčević, Vori, Lacković, T. Valčić, J. Valčić, Buntić, Duvnjak, Bičanić, Gojun i Kopljar.

ante podrug

Izdvojeno