StoryEditor

Lino Červar: Grčka nam se neće odmah predati

Piše PSD.
19. ožujka 2009. - 15:14

Pobjeda nad Slovacima još se nije ni 'ohladila' (26-30), a hrvatske rukometaše u Osijeku u subotu očekuje novi susret kvalifikacijskog tjedna za EP u Austriji, protiv Grčke.

U Osijeku će to biti spektakl! Jer nakon SP-a hrvatska selekcija će igrati u dvorani Gradski vrt, a rasprodanoj nekoliko dana prije sraza s Grčkom. Svih 3.500 ulaznica je 'planulo', za 100 kuna.

Čak se i gradonačelnik Anto Đapić stavio u predizborna vremena na raspolaganje rukometu. Hrvatsku je vrstu do 1 ujutro čekao u zračnoj luci na dolasku iz Slovačke.

Naravno, Grčka je selekcija koja ne bi smjela stvoriti osobitih poteškoća moćnom hrvatskom rukmetnom stroju, pa i ovoj reprezentaciji, prošaranoj novim imenima.

No, 4. utakmicu skupine 4 kvalifikacija za EP valja profesionalno odraditi. Pomlađeni sastav je motiviran.

- Naš je motiv i cilj na 10. natjecanju 10. put se boriti za vrh. I u subotu ovaj dio ciklusa kvalifikacija valja zaokružiti pobjedom. Time bi iskazali realnu šansu neometanog plasmana na EP – počeo je izbornik Hrvatske Lino Červar.

- Raduje me rasprodana dvorana. Jer, Grci se neće odmah predati. Dinamični su i temperamentni, dosta je igrača u njemačkoj ligi i publika nam je važna da tjedan završimo sa 4 boda – zaključio je izbornik, sa čime su se složili na 'pressici' nazočni Blaženko Lacković i Ljubo Vukić.

- Sretan sam zbog pobjede u Slovačkoj. I želim još barem danas u njoj uživati – dometnuo je Lacković, a finiširao Vukić.

- U Slovačkoj se vidjelo nakon dva naša napada da oni nemaju šanse. Neka tako bude i u Osijeku protiv Grčke.

Alan Srčnik/EPEHA

Izdvojeno