StoryEditor
Rukometrukometašice iz koprivnice poražene na gostovanju u danskoj

Liga prvakinja: "Kokice" se izgubile u Danskoj

Piše PSD.
14. veljače 2009. - 17:16

Podravka Vegeta neočekivano lako je izgubila od Viborga, bolje reći, Viborg je lako dobio čevrtfinalnu utakmicu 2. kola 1. skupine Lige prvakinja. Visoki poraz nije morao biti takav, ali je Viborg vodio i 10 razlike, pa je sve ipak završilo realno.

Andrea Šerić dobila je virozu i Zdravko Zovko bio je prisiljen staviti u sastav tri vratarke. Podravka Vegeta dobro se nosila do 17. minute kada je bilo 7:7, uz dotad i tri vodstva. Bilo je vidljivo da Viborg teško igra na postavljenu obranu, ali zato je punio mrežu iz kontri i s krila. Međutim, nakon 7:7 Viborg je napravio niz laganih golova i u 19. minuti bilo je čak pet razlike za Dankinje. Nakon 12:7 teško se bilo vratiti. Nakon gola Todorovske za 12:8 Viborg opet radi niz i u 28. minuti ima 15:8. Bulath izvana i Franić sa sedmerca smanjuju na rezultat poluvremena 15:10.

Ungureanu je opet dobro branila sve lopte osim onih s krila. Vrlo uspješna je s krila bila Todorovska, no Zebić je u dva navrata imala neuspješan pokušaj loba, a Penezić je promašila sedmerac. kad se tome pribroje pogreške u napadu i sporo vraćanje u obranu, jasno je da bolje i nije moglo protiv ekipe koja svoju igru bazira na brzim kontrama i iskorištavanju protivnikove sporosti.

U prvih 10 minuta 2. poluvremena održana je razlika iz prvog dijela. Međutim, Popović je postala prava opasnost. na i Althaus povisuju na sedam razlike već u 42. minuti, 23:16. U napadu je previše pogrešno dodanih i izgubljenih lopti. Ungureanu donekle održava ravnotežu, ali ne pazi se na Althaus na crti

Ungurenau brani zicer Varzaru, Bulath smanjuje na 24:18, ali Popović je nemilosrdna, njena dva gola i visokih 26:18 bilo je 12 minuta prije kraja. Podravkin napad spor i bez ideje. Zovko je mijenjao organizatora igre (Tatari-Pasičnik), ali niti igre, ni organizatora. U igru je ušla i Jurack i postavila svojim trećim golom čak 10 razlike, 28:18.

Nove snage Kožnjak, Gaće, Jelčić tek održavaju kakvu-takvu ravnotežu. No, Jurack je neumoljiva. Penezić ne uspijeva ništa, Jelčić spašava kontru, a Đokić i Franić popravljaju opći dojam, 30:24 je tri minute prije kraja. U očekivanju sirene Popović zabija deseti gol, Jelčić brani dva-tri zicera, Varzaru iz kontre postavlja 32:24, Jelčić opet brani zicer, a Zebić i Đokić utvrđuju konačni rezultat 32:26.

Piše IVO ČIČIN-MAŠANSKER / EPEHA

Viborg - Podravka32 : 26

Viborg - Podravka V. 32:26 (15:10). Utakmica 2. kola četvrtfinalne skupine Lige prvakinja.

Viborg - Viborg Stadionhal. Gledatelja: 3100.
Suci: Miroslaw Baum i Marek Goralczyk (obojica Poljska).
Najbolja igračica: Bojana Popović (Viborg).

Viborg: Due, Haraldsen (11 obrana), Skov (2), Zhai, Jurack (5), Aaen (4), Mikelsen (3), Nielsen (1), Varzaru (4), Lunde, Popović (10), Kovacsicz, Bjoerndalen, Althaus (3).

Podravka Vegeta: Žderić, Ungureanu (15 obrana), Jelčić (7 obrana), Kožnjak, Đokić (2), Todorovska (5), Lovrak, Zebić (6), Gaće (1), Franić (5), Pasičnik (2), Bulath (2), Tatari (2), Penezić (1).

Sedmerci: Viborg 3(2), Podravka Vegeta 5(4).
Isključenja: Viborg 8 minuta, Podravka Vegeta 6 minuta.

Izdvojeno