Krenuli "Pakleni", poslije Nove godine stiže i Ivano Balić

Piše Joomla\CMS\User\User
26. prosinac 2008. - 17:20

U subotu je prva pripremna utakmica i u ovom trenu želim svim igračima neophodni mir i zdravlje kako bi došli do kraja na SP-u, za što znam da smo sposobni, izjavio je u petak, uoči okupljanja hrvatske rukometne reprezentacije, predsjednik HRS-a Sandi Šola.

Hrvatska će u subotu u 20 sati odigrati prijateljsku utakmicu s Rusijom i time i službeno otvoriti zagrebačku Arenu.

Dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac rekao je da sutrašnjom utakmicom počinje velika fešta rukometa, koja se nastavlja 29. prosinca utakmicom protiv Rusije u Osijeku.

Izbornik reprezentacije Lino Červar kazao je da je za utakmicu sa Rusijom pozvao 98 posto domaćih igrača kojima će priključiti samo dva igrača koji igraju u inozemnim klubovima, Ivana Čupić i Ivan Pešić.

- Nakon dvije utakmice s Rusijom prvo okupljanje u punom sastavu očekujemo 2. siječnja u Splitu u kojem ćemo ostati sve do 16. siječnja i prve utakmice sa Južnom Korejom. Za to vrijeme održat ćemo 20 treninga i odigrati prijateljsku utakmicu sa Slovenijom, kazao je Červar.

Po njegovim riječima, naša reprezentacija nema previše vremena za pripremu, a najvažnije je psihički, taktički i kondicijski se pripremiti za prvu tešku utakmicu sa Korejom i da idemo od protivnika do protivnika.

Červar je uvjeren da će Ivano Balić doći na pripreme u Split, ali nije želio ulaziti u procjene koliko će najbolji svjetski igrač moći pomoći reprezentaciji.

U Zagrebu vlada veliki interes za utakmicu i očekuje se puna dvorana, odnosno 15.200 gledatelja od kojih će svaki imati svoje "sjedeće i garderobno mjesto", a na raspolaganju će im biti i 26 ugostiteljskih objekata.

Povjerenik za sigurnost SP-a Mihael Varga naglasio je da će za gledatelje biti osigurano Istočno parkiranje zagrebačkog velesajma odakle će ih autobusi ZET-a voziti do dvorane. Zato je apelirao da gledatelji počnu dolaziti već poslije 18 sati, kada se dvorana otvara.

Jedna od naših glavnih uzdanica i ponajbolji pivot na svijetu Igor Vori smatra da je za dvije utakmice s Rusima najvažnije da se nitko ne ozlijedi, a naglasio je da će naši reprezentativci igrati na pobjede i u Zagrebu, i u Osijeku.

                                                                                                              (H)

#SPURUKOMETU