StoryEditor
Rukometfinal four u kolnu

Izvučeni polufinalni parovi Lige prvaka, šestorica Hrvata love europski naslov

Piše Hina
7. svibnja 2019. - 15:21

Možda nećemo imati klub na završnom Final Fouru rukometne Lige prvaka, koji će se 1. i 2. lipnja igrati u Kolnu, no, hrvatske boje predstavljat će šestorica rukometaša.

Za naslov europskog prvaka borit će se Igor Karačić i Ivan Čupić u dresu skopskog Vardara, Luka Cindrić, Filip Ivić i Marko Mamić u Kielceu, te Manuel Štrlek s Veszpremom. Jedino u Barceloni nemamo niti jednog rukometaša.

Za Čupića će to biti čak sedni nastup na završnom turniru, a do sada je osvojio dva naslova europskog prvaka. Prije dvije sezone u dresu Vardara, a godinu dana ranije u dresu poljskog Kielcea.

Karačić i Cindrić su do sada dva puta sudjelovali na Final Fouru, a imaju po jedan naslov od prije dvije godine u redovima Vardara.

Štrlek je također, dva puta sudjelovao na Final Fouru, a slavio je 2016. u dresu Kielcea.

Filip Ivić i Marko Mamić će debitirati na završnom turniru četiri najbolje europske momčadi.

 

Izvučeni parovi

U polufinalu završnog turnira rukometne Lige prvaka 1. i 2. lipnja u Kolnu igrat će Barcelona i Vardar, te Kielce i Veszprem odlučno je na današnjem ždrijebu koji je održan u Botaničkom vrtu u Kolnu.

Bit će to deseti Final Four, a zanimljivo prvi put na njemu neće biti niti jednog francuskog niti njemačkog kluba.

Prošle sezone naslov prvaka Europe osvojio je Montpellier pobijedivši u finalu Nantes sa 32-26, dok je PSG bio treći. No, ove sezone Francuzi nisu uspjeli. PSG je u četvrtfinalu nakon velike drame ispao od Kielcea, dok je Barca u obje utakmice četvrtfinala pobijedila Nantes. Od Nijemaca najdalje je dogurao Flensburg koji je u četvrtfinalu ispao od Veszprema.

Od 'kvarteta' klubova koji će ove godine nastupiti u Kolnu, tri su već osvjala naslove prvaka Europe, Barcelona, Vardar i Kielce.

Barcelona je rekorder s devet naslova i 13 finala, dok su Vardar i Kielce slavili po jednom.

Veszprem još uvijek nema europsku titulu, premda je tri puta igrao u finalu. Prvi put je izgubio od Magdeburga (2002), potom od Barcelone (2015), a zadnji put od Kielcea (2016).

Hrvatske boje u Kolnu će braniti šestorica hrvatskih rukometaša. Za naslov europskog prvaka borit će se Igor Karačić i Ivan Čupić u dresu skopskog Vardara, Luka Cindrić, Filip Ivić i Marko Mamić u Kielceu, te Manuel Štrlek s Veszpremom. Jedino u Barceloni nemamo niti jednog rukometaša.

RAPORED FINAL FOURA  - Lanxess Arena (Koln)

Polufinale - 1. lipnja: Barcelona - Vardar, Veszprem - Kielce

Finale - 2. lipnja

 

#RUKOMET

Izdvojeno

04. srpanj 2020 20:15