StoryEditor

IHF: Moustafu želi zamijeniti Luksemburžanin Kaiser

Piše PSD.
10. ožujka 2009. - 13:13

U lipnju ove godine u Kairu održat će se izbori za novoga predsjednika Međunarodnog rukometnog saveza (IHF) na kojima će nacionalni savezi birati između sadašnjeg predsjednika Egipćanina Hassana Moustafe i Luksemburžanina Jeana Kaisera, koji je u utorak potvrdio svoju kandidaturu.

Hassan Moustafa je na čelu IHF-a od 2000., no mnoge europske zemlje su nezadovoljne njegovim radom, pa se Luksemburžanin Kaiser, prema pisanju njemačkih medija, kandidirao kao zajednički europski kandidat.

"Sadašnja situacija u svjetskom rukometu je neizdrživa. Krajnje upozorenje je stiglo iz MOO-a, koji prijeti čak i izbacivanjem rukometa sa Olimpijskih igara ukoliko IHF nastavi sa opstrukcijama", kazao je Kaiser, koji se posebno osvrnuo na najveći skandal koji se dogodio na azijskim kvalifikacijama za Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj.

"Ukoliko Moustafa bude reizabran bit će to katastrofa za rukomet. On ništa nije učinio glede napretka rukometa, borbe protiv dopinga, a financijskim aspektom Svjetskog prvenstva 1999., koje se održalo u Egiptu, trebala bi se pozabaviti i policija", zaključio je Kaiser.

Sa sadašnjim predsjednikom IHF-a sukobio se i glavni tajnik Švicarac Peter Mühlematter, koji je najavaio ostavku.

(H)

Izdvojeno