Hrvatska ponovno pobijedila Rusiju

Piše Joomla\CMS\User\User
28. prosinac 2008. - 22:51

U pripremnoj utakmici, odigranoj u novoj dvorani Gradski vrt u Osijeku, rukometaši Hrvatske su svladali Rusiju sa 27:26 (17:10).

Bio je ovo drugi susret hrvatskih i ruskih rukometaša u dva dana, a i u subotu su na otvorenju zagrebačke Arene slavili izabranici Lina Červara sa 33:24. Hrvatska reprezentacija je igrala bez 11 igrača koji igraju u najjačim europskim ligama.

Reprezentacija će u naredna dva dana obaviti nekoliko treninga, potom slijedi odmor, a okupljanje u kompletnom sastavu je 2. siječnja u Splitu, gdje reprezentacija igra prvu utakmicu SP-a 16. siječnja sa Južnom Korejom.

Inače, nastavno-sportska dvorana "Gradski vrt" otvorena je prigodnom svečanošću danas ujutro,a u siječnju iduće godine biti jedno od mjesta održavanja Svjetskog rukometog prvenstva.

Izgradnja, započeta potkraj prošle godine, i opremanje ovog višenamjenskog objekta s nekoliko dvorana, financirana je iz državnog proračuna RH s 200 milijuna kuna, a Grad Osijek uložio je oko 40 milijuna kuna za kupnju zemljišta za gradnju objekta, realizaciju prve faze izgradnje te uređenje okoliša i komunalne infrastrukture.

Dvorana veličine 18.500 kvadratnih metara, ima 3.500 mjesta u velikoj i oko 1.300 mjesta u manjoj dvorani.