StoryEditor
Rukometodlučujući dvoboj

Cindrić će danas odmjeriti snage s četvoricom suigrača iz Barcelone, a nadamo se da će se na kraju on vratiti kući pjevajući

Piše Vedran Babić
22. siječnja 2020. - 14:20
Bec, 180120. Rukometno Europsko prvenstvo izmedju Hrvatske i Njemacke, skupina 1. Na fotografiji: Luka Cindric.Ante Čizmić/ HANZA MEDIA

Današnji derbi Hrvatske i Španjolske bit će i svojevrsni interni okršaj Barcelone. Naš Luka Cindrić kontra četvorice suigrača na suprotnoj strani – Raula Entrerriosa, Gonzala Pereza de Vargasa, Aitora Arina i Aleixa Gomeza.

Tijekom godine dijele svlačionicu i bore se za isti cilj, no kad dođe siječanj to se na nekoliko tjedana stavi sa strane. Iz višeg interesa. Interesa reprezentacije. Tako će biti i danas.

Perez de Vargas ponajbolji je vratar svijeta, a budući da mu je tek 29 godina, sigurno ćemo ga još dugo gledati u vrhu. Sjajan je i na ovom prvenstvu, bilježi 35 posto obrana, što je više od našeg Marin Šege (30%). Bjelorusima je skinuo 15 lopti, Nijemcima 12... Obranio je čak pet od 15 sedmeraca, a stigao je i postići dva gola. S jedne strane, može biti nezgodno ako vratar poznaje pucačke navike suparničkog igrača, ali isto tako i Cindrić može suigračima iz reprezentacije ukazati na neku slabu točku španjolskog čuvara mreže. No treba reći i to da se na ovoj razini svi rukometaši međusobno jako dobro poznaju, pogotovo u vrhunskim reprezentacijama, pa je prostor za neki faktor iznenađenja prilično sužen.

Naš Cindrić, ponos Ogulina, Barceloni se pridružio ljetos iz Kielcea. Ponajbolji je srednji vanjski na svijetu i naš najbolji asistent na ovom prvenstvu (20). Zabio je i 20 golova i to većinu igrom jedan na jedan. Moćan je u prodoru, to je njegov forte. Takve situacije riješi ili golom ili iznuđenim sedmercem. To je naše jako oružje.

A s druge strane u obrani će između ostalih čekati Raul Entrerrios. Svjetski i europski prvak s reprezentacijom. Ikona. S 38 godina na leđima srednjem vanjskom ovo je vjerojatno posljednja sezona i želi se oprostiti još jednim velikim rezultatom. Prvo u Stockholmu, a onda i na Olimpijskim igrama u Tokiju ako ih Španjolska izbori. Koliko znači „furiji” ne treba ni isticati. Od Cindrićevih suigrača tu su još dva krila – lijevi Aitor Arino i desni Aleix Gomez – koja gotovo ravnomjerno dijele minutažu s Fernandezom i Soleom.

Nije isključeno da Cindrićevu bitku s kolegama iz Barce vidimo još jednom. Bilo u finalu – kamo sreće – ili u dvoboju za treće mjesto ako bi jedni i drugi izgubili u polufinalu. Tko će se nakon ovog turnira u Barcelonu vratiti pjevajući?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. srpanj 2021 11:25