StoryEditor
Ostaloeuforija u imotskoj krajini

Zmijavci slave svoje šampione, ali ne misle stati na ovome: 'Nećemo se ovdje zadržati samo jednu sezonu'

Piše Braco Ćosić
23. svibnja 2019. - 15:39

U Zmijavce se vraća  drugoligaški nogomet. Istina, on se tamo devedesetih godina već igrao, no tada su bile dvije Druge lige. Od jeseni će Croatia igrati u jedinstvenoj Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi, što je i najveći uspjeh ovoga kluba u njegovoj  45-ogodišnjoj povijesti.

S razlogom su cijeli Zmijavci na nogama nakon saznanja da je komisija HNS-a potvrdila licencu njihovom klubu i gdje zadovoljavaju sve kriterije za igranje.No, Zmijavčani su maestralno odradili sve, kako igrači na terenu, tako i uprava kluba.

- Mi smo prošle natjecateljske sezone bili prvi u Trećoj ligi, no zbog objektivnih razloga nismo htjeli igrati viši rang. Razlog je bio taj što nam petogodišnji započeti posao, a to je kompletna konsolidacija kluba od igračkog dijela, preko financijske konstrukcije i konačno onog dijela s uređenjem potrebne infrastrukture, nije bio gotov. Nismo htjeli ići “grlom u jagode”, pa da nas tijekom natjecanja zadesi neki problem - kazao je direktor kluba Svetimir Mrkonjić, te nastavio:

- Ovako smo sada odradili sve što je potrebno. U samom smo vrhu Treće lige što nam i matematički daje priliku igranja u višem rangu. Drugi posao, i to onaj najizazovniji, osiguranje financija za natjecanje, riješili smo s mnogim sponzorima kojima se i ovoga puta u ime svih igrača i svih Zmijavčana zahvaljujem, dok smo zgotovili i treću stvar. Naime, pripremili smo stadion kako bi uvjeti za igru ali i gledateljima tribine bili na najvišoj razini. Znači petogodišnje pripreme uprave koja diše istim plućima sada donose rezultate.

Što ste napravili sa stadionom i infrastrukturom?

- Već smo uredili jednu, a sada uređujemo i drugu tribinu koja će biti i natkrivena. Teren je izvanredan, svlačionice i popratni sadržaji također. Ova licenca dobivena od HNS-a nije samo uspjeh nas u Zmijavcima, već i uspjeh svih ljubitelja nogometa u Imotskoj krajini. Nije mala stvar imati drugoligaša, jer će se sada i oni najbolji igrači okupljati unutar drugoligaškog natjecanja. Činim mi se da je sinergija nas u klubu, pa rekao bih svakog našeg sumještanina, naših divnih navijača koji su čvrsti dio lanca kojega smo godinama kovali, pridonijela ovom velikom uspjehu.

Stižu pojačanja

A što se momčadi tiče, možemo li očekivati nova imena?

- Trebat ćemo se pojačati uz naše iskusne igrače jer smo proteklih godina uvijek u samom vrhu Treće lige. U klubu se kvalitetno radi, svjedoče to naši pioniri i juniori  koji su također prvi u svojim natjecanjima i oni su garancija kontinuiteta dobre Croatije. Naša Omladinska škola radi izvanredno pod vodstvom trenera i stručnjaka Zlatka Jerkovića.

Kakve su sada ambicije kluba kao skorašnjeg drugoligaša?

- Htio bih prije svega istaknuti da nema kod nas u upravi neke velike euforije. Svjesni smo i znamo gdje smo sada i što nas čeka. Ne mislimo plesati samo jednu natjecateljsku sezonu u Drugoj ligi i to će  iziskivati veći trud i rad. Stoga, rekoh ono što smo radili pet godina solidni su temelji za sve što nas očekuje - kaže direktor Mrkonjić, te dodaje:

- Želio bih i ovom prilikom istaknuti da su vrata Croatije, kao i do sada, otvorena svim dobronamjernim  stručnjacima, sponzorima, svim klubovima Imotske krajine i da ćemo biti transparentni za suradnju. Želimo da nogomet u Krajini bude na većoj razini.

Croatia je i posljednjih nekoliko godina po procjeni stručnjaka igrala vrlo lijep, atraktivan i kvalitetan nogomet,što joj je i donosilo  statusno mjesto na ljestvici Treće lige. Kostur momčadi iz tih natjecanja je ostao, pa će uz nekoliko pojačanja, uz crpljenje igrača iz vlastitog inkubatora, biti to solidna drugoligačka momčad.

 

#CROATIA ZMIJAVCI

Izdvojeno

06. srpanj 2020 01:59