StoryEditor
Ostalovrti se vol

Zmijavčani zovu: Svi vamo! Ovakva je fešta svakih 30 godina

19. svibnja 2018. - 17:00
_7R24458

Danas se u Zmijavcima u okružju sportskog centra Marijan Šuto Mrma održava velika fešta Croatije zbog osvojenog prvog mjesta u Trećoj ligi jug.

Slavlje započinje već u jutarnjim satima pečenjem vola, a nastavlja se tijekom cijeloga dana posljednjom ovoproljetnom utakmicom protiv Junaka iz Sinja. Momčad Croatije već je osigurala prvo mjesto i proslava će, kako doznajemo iz Zmijavaca imati sveopći sportsko-prijateljski karakter, što znači da Zmijavčani pozivaju sve dobronamjernike, ljubitelje sporta i ne samo iz Imotske krajine da im se pridruže u proslavi do sada najvećeg uspjeha kluba.

Slavlje Zmijavčana nastavlja se uz glazbu do kasno u noć. Na samoj utakmici Zmijavčani će primiti i pehar za osvojeno prvo mjesto, medalje za igrače, kao i nagradu najboljem treneru Dalmacije Mislavu Karoglanu.

Također, Noćni jahači popularna navijačka skupina dodijelit će i svoju tradicionalnu nagradu Srce Noćnih jahača. Slična proslava održana je točno prije 30 godina 1988. godine. I tada su Zmijavčani osvojili premoćno prvo mjeste u ondašnjoj Dalmatinskoj ligi i plasirali se u viši rang. Ovoga puta i pored izvrsnih kako igračkih, tako i prostornih uvjeta, neće se natjecati u Drugoj ligi, jer jednostavno nemaju novca.

item - id = 547226
related id = 0 -> 1121813
related id = 1 -> 1121783
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2021 08:15