StoryEditor
Ostaloradi se na stanovima

Zadar ne odustaje od Druge lige, žale se sportskoj arbitraži HOO-a

6. lipnja 2019. - 01:31
zadar_solin11-180519

Svjetla drugoligaškog nogometa u Zadru još nisu ugašena.

Naime, iz kluba su putem ponomoćenika odvjetnika Davora Radića iz Splita, Vijeću za sportske arbitraže Hrvatskog olimpijskog odbora zahtjev za izvanredno preispitivanje odluke Žalbenog tijela za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza.

Cilj je u djelo pretvoriti rezultat kojeg su stekli na zelenom travnjaku, odnosno, i dalje igrati u Drugoj HNL, međutim, nisu prošli u postupku licenciranja. Nadalje, žele pokušati dokazati da je Žalbeno tijelo prilikom donošenja svoje odluke pogrešno i nepotpuno utvrdilo činjenično stanje te je samim time materijalno pravo pogrešno primijenjeno kada je odbijena žalba Nogometnog kluba Zadar.

– Odlučili smo se na ovaj korak, jer smatramo da smo prije svega sportskim rezultatom, a onda i odrađenim poslom u postupku licenciranja zaslužili igrati Drugu HNL i sljedeće sezone. Držim da razlozi zbog kojih nam je odbijena licenca nisu takvi da bi se Zadru trebalo onemogućiti igranje Druge lige i nadam se da ćemo, u suradnji s našim odvjetnikom Radićem i drugim prijateljima koji nam pomažu u ovom postupku, to i dokazati – kazao je Svetko Ćustić, direktor Zadra, koji nastavlja:

– Na Bagatu su montirani novi golovi, a uskoro će i klupe za rezervne igrače. Travnjak je već sada u odličnom stanju i još kada uspijemo promijeniti kompletnu ogradu oko igrališta, Bagat će zasjati u potpuno novom ruhu. A riječ je o igralištu gdje će svakodnevno trenirati preko 400 djece iz naše škole nogometa, te držim da radimo u skladu onoga što se od nas kao kluba traži...

– Što se Stanova tiče, krenuli smo u projekt natkrivanja 400 mjesta na istočnoj tribini. Imamo plan i ponudu izvođača, koji taj posao može odraditi u roku od mjesec dana. S time su upoznati i odgovorni ljudi u Upravnom odjelu za kulturu i šport Grada Zadra i nadamo se što skorijem početku radova. S druge strane, pri kraju su radovi na konstrukcijama za kamere na zapadnoj strani igrališta, čime ćemo dobiti odlične uvjete i za televizijski prijenos utakmica – zaključio je direktor kluba. ∙

 

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 18:22