StoryEditor
Ostalofutsal

Vrgorac u krizi: Luka Suton otišao, kapetan Duško Martinac uzeo papire...

3. kolovoza 2020. - 08:08
Ivan PerićIHANZA MEDIA

Jedno od najvećih pojačanja Vrgorca u posljednje vrijeme, možda najbolji pivot na ovim prostorim Luka Suton, više nije član “nebesko-plavog” broda. Mostarac je prema očekivanju napustio trostrukog viceprvaka Hrvatske i priključio se talijanskoj Mantovi, koju će u novu sezonu voditi Frane Despotović. 

To će biti prava mala “hrvatska kolonija” u Italiji jer pored Sutona i Despotovića tamo su i Mirko Hrkać, Blago Gašpar i Marko Kuraja iz dubrovačkog Squara, zajedno sa šibenskim Fincem Juha-Mati Savolaninenom. Suton je ostavio veliki trag u Vrgorcu, stoga je mnogima teško pao ovaj rastanak, jer Luka je primjer dobrog sportaša i čovjeka. No, ni on nije bio ravnodušan na Tinov grad. 

- U Vrgorcu sam se stvarno osjećao kao doma, dolazak u taj grad za mene je bio veliki iskorak. Međutim, taj osjećaj prihvaćenosti od strane igrača, ljudi oko kluba i uprave nikad neću zaboraviti. Tu su zatim došli dobri rezultati i igre i mislim da je sad sazrijelo vrijeme za napraviti stepenicu više. Hvala svima u Vrgorcu na korektnosti i možda se ponovno sretnemo u budućnosti - kazao je Suton. 

Otišao i Sesar

No, pored braće Suton i treći Mostarac je napustio Vrgorac, riječ je o sjajnom Josipu Sesaru, koji je pojačao BiH prvoligaša Salinesa iz Tuzle, ekipu koja se sprema ove godine uključiti u borbu za trofeje u BiH. 

Ove stvari su više-manje očekivane, no dogodili su se potpuno neočekivani potezi, kapetan kluba, zaštitno lice, tri godine najbolji strijelac lige Duško Martinac uzeo je papire zajedno s Antom Kraljevićem. Ta informacija digla je svih na noge, Martinac i Kraljević rade sjajan posao u školi futsala, stvorili su najbolje kadete i juniore. No, već neko vrijeme kapetan Martinac blago rečeno nije na istoj valnoj duljini s pojedinim članovima Uprave, ali ni vrgoračkim političarima koji imaju upliva u klub. Pojedini od njih osporavaju njegov rad, i tu “puca“ već neko vrijeme. 

Ipak, nitko nije očekivao da će ova dva igrača, koji trebaju biti temelj budućnosti  uzeti papire, dok se nekoliko članova Uprave, predvođeni direktorom Antom Mihaljevićem, Romeom Jovićem i Alenom Govorkom bore da se stvari poslože u klubu. Martinac je vjerovatno povrijeđen nekim stvarima uzeo papire iz revolta. 

Mobiteli ne staju zvoniti

Taj dan mobiteli nisu prestajali zvonit, u cjelu priču uključio se gradonačelnik Ante Pranić, jer dobrim djelom gradska uprava snosi odgovornost za stanje u kojem se trenutno nalazi trostruki viceprvak Hrvatske, zbog uskraćivanja 100.000 kuna vrgoračkom sportu. 

- Pogriješio sam. Ali, ne znam kako ih više natjerati da se stvari pomaknu s mrtve točke. Umara me ovo, iscrpljuje... Ovo je postalo teško, svi izbjegavaju razgovore, nitko se ne želi suočiti s problemima, pričati kako da riješimo situaciju. Vrtimo se u začaranom krugu. Pripreme bi trebale uskoro krenuti, a mi još ništa ne znamo - rekao nam je Martinac što je razlog uzimanja papira, ne skrivajući da ima ponudu, ali da je Vrgorac i dalje za njega na prvom mjestu i prva opcija. 

Izdvojeno

03. kolovoz 2020 08:08