StoryEditor
Ostalokraljica sportova

Veliko priznanje za hrvatsku atletiku: memorijal Borisa Hanžekovića bit će dio Zlatne kategorije

Piše PSD
23. studenog 2019. - 18:35

Veliko priznanje za atletiku i hrvatski sport stiglo je iz Monte Carla na predstavljanju Continental Toura gdje je Hanžekovićev memorijal uvršten u Zlatnu kategoriju. Danas u Monte Carlu popularni zagrebački Hanžekovićev memorijal, jedan od najvećih hrvatskih sportskih događaja, dobio je još jedno veliko međunarodno priznanje ulaskom u kategoriju najvažnijih svjetskih atletskih mitinga - WA Continental Tour, u najprestižnijoj zlatnoj razini

Memorijal Borisa Hanžekovića već se desetljećima organizira na najvećoj međunarodnoj razini: 2000. godine postaje dio IAAF Grand Prix, 2010. godine započinje svoje članstvo u kategoriji IAAF World Challenge, a danas se etablirao unutar novog koncepta natjecanja World Athletics Continental Toura. Uvrštavanjem u zlatnu razinu novog natjecanja odano je priznanje zagrebačkom mitingu koji već 70. godina oduševljava zagrebačku publiku vrhunskim rezultatima najboljih svjetskih atletičara.

Zahvaljujući gradu Zagrebu na čelu s gradonačelnikom Bandićem koji podupire očuvanje tradicije Hanžekovićevog Memorijala te daje značajan doprinos razvoju hrvatske atletike, Hanžekovićev Memorijal u 2020. godini obilježit će svoje jubilarno 70. izdanje, te nastaviti tradiciju natjecanja koja se očuvala čak i u ratnim godinama.

Nova razina Hanžekovićevog Memorijala započela je danas predstavljanjem World Athletics Continental Toura u Monte Carlu, u sklopu gala večeri i svečane dodjele nagrada za najbolje svjetske atletičare čiji su domaćini knez Monaka, Albert II., te predsjednik World Athleticsa, Lord Sebastian Coe koji je i predstavio novi koncept natjecanja: "World Athletics Continental Tour okupit će europske mitinge s najstarijom tradicijom te memorijale koji nose imena legendi našeg sporta- nadam se da će vam se svidjeti!."

Poziv za dolazak na predstavljanje novog koncepta natjecanja od strane World Athleticsa uručen je i zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. Delegaciju Zagreba umjesto gradonačelnika Milana Bandića i predsjednice AK Dinamo Zrinjevac Ane Hanžeković predstavljale su direktorica mitinga Ivana Brkljačić i članica Upravnog odbora kluba Paula Jagar. Tom prigodom Ivana Brkljačić zahvalila je Gradu Zagrebu na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem i svima koji su svojim doprinosom omogućili ovu razinu.

- Velika mi je čast i osjećam neizmjeran ponos što je Memorijal Borisa Hanžekovića prepoznat kao jedan od najboljih svjetskih mitinga i raduje me što će upravo u 70. godišnjici biti okrunjen zlatnom razinom World Athletics Continental Toura. Zahvaljujem svima koji su dogogodišnjim odricanjem i predanim radom omogućili današnju svjetsku razinu Memorijala. Posebno se želim zahvaliti Gradu Zagrebu na čelu s gradonačelnikom Bandićem što kontinuirano podržava Hanžekovićev memorijal i razvoj hrvatske atletike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2021 00:12