StoryEditorOCM
OstaloRAGBI-LIGA NACIJA

Veliki povratak pod Biokovo: Hrvatska osokoljena slavljem protiv Litve, u Makarskoj ide na pobjedu protiv Švicarske

Piše Mladen Bagić
28. ožujka 2023. - 19:34

Ljepša pozivnica nije mogla biti ispisana. Barem za one koji prate i žive ragbi sport, jer Hrvatska je prošlog vikenda napravila senzaciju u Litvi, savladavši favoriziranog domaćina (37:39) u okviru 3. kola Lige nacija Trophy divizije. A izabranici Anthonyja Poše ugostit će ove subote Švicarsku, najbolju momčad skupine, koja je do sada upisala tri uvjerljive pobjede. Povratak je ovo reprezentacije nakon 11 godina u grad pod Biokovom.

- Vjerujemo da će tribine gradskog stadiona biti pune, pogotovo što je pobjeda u Litvi itekako odjeknula. Švicarska je razina više, to se mora reći, imaju vrhunsku organizaciju i uvjete, kampove diljem zemlje, sjajne igrače. Ali, nakon ove velike pobjede u Litvi sigurno da kod naših igrača raste optimizam i vjerujem da uz podršku navijača možemo dobro parirati - kaže nam Stipe Muhtić, bivši reprezentativac, danas trener RK Makarska rivijera.

Reprezentacija se okuplja ove srijede u Makarskoj, pripremat će se za subotnji sraz, koji će, po svemu sudeći, poprimiti obilježje sportskog spektakla, sa humanitarnom notom.

Igra se od 16 sati, a ragbijaško "treće poluvrijeme" će sada biti kao uvod, od podneva, uz obilje glazbe i zabavnih sadržaja, dječjih igara. Sve sa jednim ciljem, da se kompletan prihod iz Fan zone i od ulaznica proslijedi makarskoj Udruzi Mike, koja se već godinama bavi humanitarnim radom, pomažući potrebite, učenike i studente, pojedince i obitelji kojima je neophodna skrb.

Za vjerovati je da će Makarsku u subotu pohoditi kompletna ragbijaška Dalmacija (Split, Sinj, Ploče...), da će i domaći ljubitelji sporta doći na svoje, biti velika potpora igračima i dati svoj prilog hvalevrijednoj akciji, organiziranoj u suradnji s Gradom Makarskom, kao pokroviteljem utakmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 23:50