StoryEditor
Ostalogotovo nepobjedivi

Valent Sinković: Čudno nam je da smo osvojili srebro, ali zadovoljni smo

Piše Hina
11. listopada 2020. - 14:40

Najbolji svjetski veslači Valent i Martin Sinković u nedjeljnom finalu dvojaca na Europskom prvenstvu u Poznanju doživjeli su jedan od rijetkih poraza te su se nakon dva europska zlata morali zadovoljiti srebrnom medaljom, dok su zlatno odličje osvojili Rumunji Cozmiuc i Tudosa koji su na cilj stigli s gotovo tri sekunde prednosti pred dvostrukim europskim i svjetskim prvacima.

"Malo nam je čudno jer smo osvojili srebro, ali generalno smo zadovoljni. Znamo koji smo dio loše odveslali i pokušat ćemo to popraviti za sljedeću godinu. Rumunji su danas stvarno bili brži i čestitamo im“, izjavio je nakon utrke Valent Sinković.

"Drago nam je da smo odveslali barem ovo Europsko prvenstvo. Stvarno je bila duga i psihički dosta teška godina s puno nepoznanica i upitnika iznad glave. Rumunji su ovaj put bili bolji i stvarno im skidamo kapu", rekao je Valentov mlađi brat Martin te dodao:

"Mislim da smo dobar temelj napravili za sljedeću godinu i da možemo još puno napredovati. Nadamo se da ćemo nakon natjecanja u idućoj godini ići na Olimpijske igre kao favoriti za zlato."

Valent i Martin Sinković su u Poznanju osvojili ukupno svoje 11. odličje u konkurenciji dvojaca na velikim natjecanjima u seniorskoj konkurenciji (OI, SP, EP), a tome još treba dodati pet medalja koje su osvojili kao članovi četverca sa Damirom Martinom i Davidom Šainom.

item - id = 1050100
related id = 0 -> 1123291
related id = 1 -> 1116752
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2021 04:16