StoryEditor
OstaloLuka i Leo nisu se smeli

Trenutak koji će pamtiti cijeli život: nadmudrili su opasne zaštitare i jedini dobili Ronaldov autogram

Piše JL
23. travnja 2019. - 10:13

Cristiano Ronaldo taman se spremao otići s Lopuda, već je sa svojom pratnjom bio blizu jahte, spreman na povratak u Dubrovnik, a onda su ga uočili dječaci koji su nedaleko igrali nogomet.

Svi su se dječaci zatrčali prema njemu, no zaštitari su ih brže-bolje zaustavili. No devetogodišnji Leo Pulić nije se dao smesti. Pohitao je doma po svoj Juventusov dres i loptu, a onda se u pratnji petogodišnjeg brata Luke i tate Ljube dao u trk. Ronaldo je već bio na ulazu u jahtu. Samo što nije otišao - piše Jutarnji list.

Dječaci su uspjeli preko plaže, s bočne strane, nekako doći do Ronalda i samo su stali ispred njega, pristojno, puni strahopoštovanja.

Već su prema njima krenuli nabildani zaštitari kada je zvijezda talijanskog Juventusa i osvajač pet zlatnih lopti rukom dao znak da mu dječaci priđu.

Potpisao se na loptu, a onda je Leo pokazao i na Juventusov dres koji ima na sebi. Ronaldo se nasmiješio i pronašao bijelu prugu na koju će se potpisati. Dok je Leo proučavao potpis na dresu, Ronaldo je uzbuđenog dječaka potapšao po glavi i otišao.

Sve se to dogodilo u 10 minuta. Trenuci su to koje će Pulići pamtiti cijeli život. Čak i najmlađi Luka koji je, nakon što se Ronaldova jahta otisnula na pučinu, razočarano pitao: “Zašto nije došao Luka Modrić?”.

Leo, vatreni navijač Juventusa i budući nogometaš, tako je postao jedini Ronaldov obožavatelj koji je uspio dobiti autogram tijekom njegova odmora na jugu Hrvatske. On četiri puta tjedno ide s Lopuda u Grad. Sat i pol se vozi brodom kako bi stigao na trening. Igra za nogometni klub Broketa koji trenira na Gospinu polju. Tjedno imaju tri treninga i jednu utakmicu.

- Sutra ima utakmicu pa će, sigurna sam, sve ponijeti da se pohvali među prijateljima koji su Ronaldovi fanovi jer ga je ekipa tu odmah uvjerila da nije Ronaldo najbolji nego Messi - prepričava mama Ivana. Kada je nastala zbrka oko Ronalda, Ivana je žurno otišla kući, kaže, prekopati sve da nađe dres i loptu.

- Uvijek stoje na vidjelu jer se Leo non-stop s njima igra i sada, baš kada je hitno trebalo, nije ih nigdje bilo. Čim sam ga našla, odjenuli smo Leu dres, dali mu loptu i suprug Ljubo je krenuo s dečkima do Ronalda po autogram - prisjeća se.

Doduše, Leu je imenjak Messi idol, ali shvaća Ronaldovu veličinu u svijetu nogometa.

- Kada smo vidjeli da zaštitari sve zaustavljaju, krenuli smo s druge strane i onako nogometaški pretrčali da dođemo do njega preko malog mula - prepričao nam je Ljubo Pulić, tata Lea i Luke.

- Ispitivali smo ga kasnije je li uzbuđen, a on je onako ozbiljno odgovorio da je uzbuđen jer je Ronaldo odličan igrač. Nisu dječaci ni svjesni da zvijezdu poput Ronalda vidiš jednom u životu, da ne živi on tu preko ceste, a onda ti još da i autogram... Pa, čini mi se da smo suprug i ja uzbuđeniji od dječaka - smije se mama.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 12:31