StoryEditorOCM
Ostalominimalistički pristup

Svjetski skijaški kup započinje u Soldenu bez gledatelja: stvoriti će se izolirana zona samo za natjecatelje i prateće osoblje

Piše Hina
19. kolovoza 2020. - 19:36
TOPSHOT - Kristin Lysdahl of Norway falls during the second run of the FIS Alpine Skiing World Cup giant slalom in Kranjska Gora on February 15, 2020. (Photo by Jure Makovec/AFP)Jure Makovec

Organizatori veleslalomskih utrka za Svjetski skijaški kup u austrijskom Soldenu, kojim tradicionalno započinje elitno natjecanje najboljih alpinaca i alpinki svijeta, objavili su da će ovogodišnje izdanje biti održano bez nazočnosti gledatelja zbog pandemije izazvane koronavirusom.

- Gledatelja neće biti jer je zaštita važna, a to je želja Međunarodne skijaške federacije i Austrijskoh skijaškog saveza - izjavio je u srijedu predsjednik organizacijskog odbora Jakob Falkner za austrijski dnevnik Tiroler Tageszeitung.

Utrke će biti održane 17. i 18. listopada, tjedan dana prije nego što je originalno bilo planirano, kako bi se mogla stvoriti izolirana zona, tzv. balon, za natjecatelje i prateće osoblje, kako ne bi dolazili u doticaj s turistima i navijačima.

U tom 'balonu' ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 04:33