StoryEditor
OstaloSPLIĆANKA SUPERIORNO OSVOJILA TITULU SVJETSKE DVORANSKE PRVAKINJE NA PRVENSTVU U VALENCIJI

Svjetska kraljica: Blanka zlato naše

Piše PSD.
10. ožujka 2008. - 20:05

Blanka sa svojim zlatom (AFP)
Može li joj itko išta? Sigurno se ovo pitanje vrzma po glavama protivnica naše Blanke Vlašić, “friške” svjetske dvoranske prvakinje. Ujedinila je titule na otvorenom i u dvorani, nastavila odličan niz od sada već 22 pobjede, preskače preko dva metra kao da pije vodu (a zna se koju). Što se još može kazati? Ostale protivnice joj ne mogu ni primirisati, a što je nama Hrvatima željnih sportskih veličina kao žedni vode, i više nego drago. Jer, njeno vrijeme tek dolazi...

- Natjecanje je samo naizgled bilo lako. Pobjedničku visinu od 203 centimetara je vrlo teško preskočiti. Pored toga, svi očekuju od tebe rezultat, tako da je i pritisak bio prisutan – kazala je Blanka odmah nakon natjecanja. Pobjednički niz unatoč otežavajućim okolnostima, najbolja hrvatska altetičarka je jednostavno trijumfirala u Španjolskoj.

Ne samo da je odnijela zlato kod kuće u svoj jedini Split, već je upisala odlične napade na dvoranski svjetski rekord koji je i dalje ostao u vlasništvu Kajse Bergqvist, a iznosi 208 centimetara.
- Drugi pokušaj je bio apsolutno najbliži. Sada sam barem pokazala kako mogu preskočiti i toliko velike visine. Konkurencija me, što uspješno, što manje uspješno pratila, sve do konačnih 203. Znala sam da će cure doći maksimalno spremne. Puno je toga bilo i kod mene, ali i kod njih na kocki. Drago mi je što sam nastavila pobjednički niz – izjavila je svjetska prvakinja u dvorani.

Drugo mjesto zauzela je Blankina najopasnija protivnica Jelena Slesarenko.

- Zadovoljna sam rezultatom, ovo mi je prvo, nadam se i posljednje srebro na mojim nastupima u dvorani – samouvjereno je kazala. Treća, Vita Palamar, oborila je svoj osobni, ali i nacionalni rekord, te je kazala kako apsolutno nema razloga za ikakvim žaljenjem. Neka one tako pričaju, a nama ostaje velika radost u srcu koja neće tako lako izblijediti.

VLADO OZRETIĆOtac i sretan i ogorčen


Tata Joško je bio neopisivo sretan zbog kćerine pobjede, no ipak je osjetio gorčinu prijenosom nacionalne televizije. - Samo jedan skok su pokazali, onaj na 203, zar to nije sramotno – tužno je konstatirao.

Izdvojeno

17. lipanj 2020 08:23