StoryEditor
Ostalonaknadna analiza

Suspendirana slovenska rekorderka u bacanju koplja zbog sumnje u korištenje dopinga: pozitivan nalaz je objasnila uzimanjem lijekova nakon operacije

Piše Hina
10. ožujka 2020. - 18:29
The World Anti-Doping Agency or WADA logo is pictured at the Russkaya Zima (Russian Winter) Athletics competition in Moscow on February 9, 2020. - The entire board of Russia's athletics federation has resigned as the government attempts to find a way out of the country's deepening doping crisis before this year's Olympic Games. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV/AFP)Kirill Kudryavtsev

Slovenska rekorderka u bacanju koplja Martina Ratej (38) privremeno je suspendirana zbog sumnje u korištenje dopinga, objavili su Slovenski atletski savez (AZS) i Slovesnki olimpijski odbor (OKS).

Iz OKS-a su objavili kako je bivša trening partnerica hrvatske rekorderke i aktualne olimpijske pobjednice u ovoj disciplini Sare Kolak bila pozitivna na zabranjeni metabolit klostebol, a kako je to ustanovljeno ponovnom analizom uzoraka uzetih tijekom Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine na kojima je Ratej zauzela sedmo mjesto.

Ratej je zanijekala uzimanje zabranjenih sredstava, a pozitivan nalaz je objasnila mogućim uzimanjem lijekova nakon operacije kojoj se podvrgnula.

- Šokirala me ova vijest, ali zabranjena sredstva nisam koristila. U tom sam razdoblju imala operaciju i stoga smatram kako je vrlo moguće da je zabranjeno sredstvo u moj organizam ušlo na taj način. O svemu imam opsežnu zdravstvenu dokumentaciju i dokaze - izjavila je Ratej za slovensku tiskovnu agenciju (STA).

Ratej i Kolak su zajedno trenirale dok im je trener bio Andrej Hajnšek.

#DOPING

Izdvojeno

04. lipanj 2020 17:14