StoryEditorOCM
Ostalokraj velike karijere

Strani mediji naveliko pišu o odlasku legende, a Mirko poslao posljednju poruku svim navijačima

Piše SN
1. ožujka 2019. - 23:24
mirko_filipovic-01-180219_

Zdravstveni problemi natjerali su Mirka Filipovića na kraj karijere. Otkrio je to legendarni Cro Cop u petak navečer kada je gostovao na Dnevniku Nove TV, a kao razlog je naveo moždani udar kojeg je dožiovio u ponedjeljak na jutarnjem treningu.

Bila je ovo kap koja je prelila čašu i u mirovinu natjela onoga koji joj se godinama uporno i uspješno opirao... S 44 godine na leđima Mirko će konačno poslušati doktore i ozbiljno shvatiti najnoviji problem, a u karijeri ih je definitivno imao na bacanje.

Cro Cop u ring više neće, a povlači se kao veliki pobjednik s čak 10 uzastopnih trijumfa, što je njegov osobni rekord u bogatoj karijeri koja ga je učinila jednim od najpoznatijih hrvatskih sportaša, ali borca s ogromnom bazom navijača iz svih dijelova svijeta.

"Što se tiče borbi, toga više nema. Nažalost, nitko nije htio ovakav kraj, ali tako je, to je život. Sada je plan da tri mjeseca uzimam lijekove, a moram izbaciti bilo kakav fizički kontakt", s posebnom je težinom u glasu otkrio Mirko Novoj TV.

Ubrzo nakon obraćnja na televiziji uslijedilo je i ono namijenjo njegovim prijateljima i obožavateljima:

"Dragi prijatelji, zadnja borba je bila i moja posljednja borba. Nekoliko puta sam najavljivao kraj pa se vraćao jer je to bilo jače od mene, ali sada je zaista kraj. U ponedjeljak na jutarnjem treningu doživio sam moždani udar. Da ne duljim, imao sam ogromnu sreću da me nije paraliziralo ili deformiralo lice. Danas sam izašao iz bolnice i osjećam se dobro i nadam se da će tako i ostati. Liječničke upute i upozorenja sam shvatio više nego ozbiljno i sada je ispred mene faza oporavka gdje moram biti vrlo discipliniran. Nakon cca 3 mjeseca ako magnetna rezonanca pokaze da je oporavak bio uspješan moći ću nastaviti s treninzima, ali više nikada neću smjeti sparirati i primati udarce u glavu jer bi to bilo prerizično, a kamoli se boriti. Ali sve je to život, ovo je upozorenje koje sam ozbiljno shvatio. Zahvaljujem svima koji ste me pratili tijekom moje karijere i bili uz mene i u pobjedama i u porazima. Imao sam bogatu i jako dugu karijeru i zaista nemam žaliti za ičim. Hvala svima", poručio je Filipović na Instagramu.


O Filipoviću su se raspisali i brojni strani mediji, a jednu zanimljivu ideju, ili bolje rečenu naredbu, dao je Chamatkar Sandhu, inače ugledni ESPN-ov novinar specijaliziran za borilačke sportove.

"Puno sreće Mirku Cro Copu, apsolutnoj legendi. Također, nitko, i kada to kažem stvarno mislim nitko, ne bi smio koristiti 'Wild Boys' pjesmu za izlazak na borilište. Umirovite i tu pjesmu."

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 14:52