StoryEditorOCM
Više od sportasvaka čast

Mirko Filipović oduševio gestom: ‘Našao ovu mrvicu kako izbezumljeno luta...‘; Priča ima sretan završetak

Piše Sport SD
18. listopada 2024. - 07:15

Hrvatski velikan slobodne borbe, Mirko "Cro Cop" Filipović nekoć je bio uistinu zastrašujuća pojava unutar ringa i kaveza. Njegovi "kickovi" jedno su od najrazornijih oružja kojima smo svjedočili u svijetu MMA-a, a "Cro Cop" je godinama kotirao kao ponajbolji svjetski teškaš - piše Fightsite.

Mirko se 2019. godine povukao iz profesionalnog sporta zbog zdravstvenih problema, ali kavez i ring nisu jedina mjesta na kojima Mirko može oduševiti svoje fanove. Legendarni hrvatski borac poznat je i po svom humanitarnom karakteru koji se posebno očituje kad su u pitanju napušteni psi.

Nebrojeno puta Mirko je pronašao napuštene pse koje bi zbrinuo u svom domu, a zatim bi dao sve od sebe da im pronađe udomitelje. Neke od pasa zadržao je u svom domu, ali psa kojeg je jučer pronašao na cesti ipak neće moći zadržati. Mirko je naime ponovno pronašao napuštenog psića, a detalje je podijelio na svom Facebook profilu.

"Jučer sam na cesti ispred kuće na Borčecu našao ovu mrvicu kako izbezumljeno luta. Mješanac pinča vjerojatno. Nahranio sam ju i odveo kod veterinara, ali čip nema. Uhranjena je i jako njegovana, očito je nečiji kućni ljubimac ili je bila ljubimac pa je se netko riješio tako da ju je izbacio iz automobila. Moguće da je i odlutala, ali obzirom da nema čip, to se čini manje vjerojatnim. Pregledao sam i kvartovske Facebook stranice i grupu ‘Izgubljeni/pronađeni psi Zg‘, ali nitko ju ne traži. Ako ju njeni vlasnici ipak traže, volio bih da se vrati u svoj dom. U slučaju da ju je neko smeće izbacilo iz auta da se riješi ovog psa, neka zna da ću psu pronaći dom kakav svaki ljubimac zaslužuje."

"Ja imam već četiri psa i peti mi iskreno nije potreban. Ali ovaj pas sigurno neće završiti na cesti i pod kotačima auta ili da ju drugi psi rastrgaju s obzirom da nema ni pet kilograma. Ukoliko se ne pronađu vlasnici, dat ću ju na udomljavanje, a do tada će biti kod mene. Jako je mlada, mješanka pinča, nema ni punih 5 kilograma.", napisao je Mirko u svojoj objavi.

Neki će možda reći da ovakvim objavama nije mjesto na našem portalu piše Fightsite, ali ipak se radi o dobrom djelu najvećeg hrvatskog MMA borca, a dijeljenjem njegove objave nastojimo pomoći u pronalasku starih ili novih vlasnika.

Mirku svaka čast na inicijativi da se pobrine za psića!

Sretan završetak

U međuvremenu se Mirko Filipović ponovno oglasio...

- Javili su se vlasnici ove mrvice i preuzeli ju. Drago mi je da se cura vratila u svoj dom jer tamo joj je ipak najljepše. Ljudi su ju cijelu noć tražili i nisu očekivali da bi otišla u pravcu moje kuće. Zamolio sam ih da ju čipiraju jer bi u tom slučaju već sinoć bila u svojoj kući. Sve u svemu sretan završetak priče. Hvala svima na dijeljenju posta, kao i svima koji su se ponudili da ju udome, napisao je Filipović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. listopad 2024 07:17