StoryEditorOCM

Start Croatia Rallyja sve je bliže: u četvrtak službeni slobodni trening na cestama u okolici Medvedgrada

Piše Hina
21. travnja 2021. - 12:36

Najbolji svjetski vozači relija sve su bliže startu WRC Croatia Rallyja, treće utrke iz kalendara Svjetskog prvenstva, koje će biti održano od petka do nedjelje na lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije te Grada Zagreba, a s kojima će se vozači pobliže upoznati tijekom srijede i četvrtka, kad je na rasporedu i službeni trening.

Stanovnici i posjetitelji Zagreba mogli su svjedočiti izgradnji pravog malog automobilističkog grada na Zagrebačkom velesajmu, gdje su ekipe vozača smještene u velikom servisnom parku. U njemu ekipe natjecatelja brinu o svim detaljima vezanim uz automobile, a o poštovanju strogih FIA Covid protkola brine više od 30 sudaca i volontera.

Servisni park je smještena na prostor od 60.000 kvadratnih metara, na kojima je montirano preko 1300 tona razne opreme, a razvučeno je i četiri kilometra kablova.

U Zagreb je stiglo 1.200 sudionika natjecanja u koje se, osim vozača, ubraja i svo prateće osoblje. 

Za Croatia Rally je potvrđen nastup 68 posada, a Hrvatska će imati šestoricu predstavnika: Viliama Prodana, Martina Ravenščaka, Krešimira Ravenščaka, Ivicu Siladića, Matea Butorca i Željka Magličića. Najbolje posade svijeta očekuje ukupno 300 kilometara brzinskih ispita koje karakteriziraju uske i zavojite ceste s brojnim prijevojima, a s kojima se tijekom srijede pobliže upoznaju.

U četvrtak će od 9 do 15 sati biti održan tzv. "shakedown", službeni slobodni trening, a vozačima će na raspolaganju biti ceste u okolici Medvedgrada.

U četvrtak će pod strogim protuepidemijskim mjerama biti održan i ceremonijalni start utrke s početkom u 18 sati, ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

U petak i subotu je na rasporedu po osam brzinskih ispita, većim dijelom na lokalnim cestama po Žumberku, odnosno na području Zagrebačke i Karlovačke županije, a Croatia Rally završava u nedjelju, kad su na programu završne četiri etape na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 16:57