StoryEditor
Ostaloklasa laser

Sjajni Stipanović i Jurišić s trećeg i šestog mjesta ulaze u završnicu Svjetskog prvenstva: ‘Čeka nas velika borba za medalje‘

Piše PSD
13. veljače 2020. - 11:09
Tonči Stipanović Melbourne

Nakon tri zanimljiva natjecateljska dana završili su kvalifikacijski plovovi na Svjetskom prvenstvu u klasi Laser u australskom Melbourneu. Jedriličari JK Mornar iz Splita Tonči Stipanović i Filip Jurišić plasirali su se u finale i u naredna tri dana jedrit će u Zlatnoj skupini u kojoj će se boriti za medalje. Nakon tri dana jedrenja Stipanović je u ukupnom poretku treći, a Jurišić šesti. 

- Danas je bio zadnji dan kvalifikacija, a tek od sutra kreće prava borba. Za sada sam zadovoljan, dobro jedrim uz pokoju malu grešku, ali ulazim u finale kao treći i samo treba tako nastaviti. Za sutra je najavljen nešto laganiji vjetar tako da će biti dosta težak dan, ali idem u borbu maksimalno motiviran, kazao je Stipanović.

Stipanović je današnju regatu završio na prvom i šestom mjestu, a Jurišić na trećem i šestom mjestu.

- Do sada dobro odrađen posao i mogu kazati da sam zadovoljan. Čekaju nas još duga tri dana finalnih jedrenja u kojima će biti jako gusta borba. Osjećam se dobro i bez ikakvih očekivanja idem odjedriti do kraja najbolje što mogu, rekao je Jurišić.

Sutra počinje finalna regata koja traje tri dana, a trenutno prvu poziciju drži Nijemac Philipp Buhl, dok je drugi Francuz Jean Baptiste Bernaz. Stipanović za Bernazom zaostaje četiri boda, a za prvim Buhlom šest bodova. U Zlatnoj skupini jedriti će ukupno 42 jedriličara iz cijelog svijeta, a regata završava u nedjelju.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 03:17