StoryEditor
Ostalouoči starta regionalnog natjecanja pokušava se pomoći oslabljenom splitskom vaterpolskom klubu

POŠK-u dozvola za četiri stranca

Piše PSD.
23. rujna 2008. - 01:32

Samo su tri dana preostala do početka Jadranske lige u vaterpolu. Uvertiru u petak igraju dva crnogorska kluba, Budvanska rivijera i Primorac iz Kotora, a ostali parovi igraju se u subotu.

Splitski POŠK, koji će sezonu otvoriti susretom s gradskim rivalom Mornar Brodospasom, još uvijek muku muči sa sastavljanjem momčadi.Podsjetimo, klub sa Zente proteklog je ljeta ostao bez većine prvotimaca, i to zbog financijske i rukovodstvene krize u koju je zapao nakon ostavke bivšeg predsjednika Tonćija Blagaića.

Iako je sredinom srpnja izabrana nova uprava na čelu s predsjednikom Mladenom Mijačem, ona se zbog određenih pritisaka, pa čak i prijetnji, povukla nakon samo četiri dana.

Nova izborna skupština otada još nije održana, a vršitelj dužnosti predsjednika je Boško Knezović, koji je za Blagaićeva mandata bio dopredsjednik. POŠK će, kako sada stvari stoje, usprkos svim problemima igrati u Jadranskoj ligi, a Hrvatski vaterpolski savez i drugi hrvatski klubovi trude se što više olakšati situaciju klubu koji je ne tako davne 1999. godine bio prvak Europe.

Doznajemo kako će HVS Splićanima izaći u susret dopuštajući im da angažiraju čak četiri strana igrača, iako propozicije kažu kako se mogu registrirati samo dva stranca.

- Točno je, dobili smo obećanje kako ćemo moći dovesti četiri strana igrača. Utakmicu prvoga kola protiv Mornara BS odigrat ćemo s igračima koje imamo, mahom juniorima, no vjerujem kako ćemo već tijekom sljedećega tjedna uspjeti realizirati neke transfere i složiti solidnu momčad. Dovest ćemo neke Amerikance, Australce na mjestima gdje nam nedostaju igrači - rekao nam je sportski direktor POŠK-a Vlaho Asić.

Glavni tajnik HVS-a Renato Živković nije nam potvrdio, ali niti demantirao informaciju o ustupku po kojem bi splitskom klubu bio omogućen angažman četvorice stranaca.

- Bitno je da POŠK-u pomognemo kako god možemo, a tek ćemo vidjeti na koji način ćemo to učiniti. Želja da pomognemo postoji, sve ostalo je ‘rekla-kazala’. Klubovi mogu dovoditi slobodne igrače sve do 31. prosinca. Mogu dovesti i igrače koji imaju klub, ali samo uz suglasnost tog kluba - kazao nam je Živković.

Asić naglašava kako je preduvjet za dovođenje igrača izbor novoga predsjednika, odnosno pronalazak sponzora koji bi osigurao financijska sredstva.

Čini se kako se već zna ime budućeg financijera, no Asić nije želio izlaziti u javnost s imenima prije Skupštine, koja bi, kaže, trebala uslijediti uskoro.

TONI BILIĆ

#POšK

Izdvojeno