StoryEditorOCM
Ostaloklub se nije oglasio

Policija uhitila 25 navijača Barcelone, članova radikalne frakcije ‘Casuals‘, zbog sumnje u ubojstvo, otmicu ...

Piše Hina
9. lipnja 2023. - 17:27

Katalonska policija privela je u petak 25 članova radikalne frakcije "Casuals", koja je dio Barcelonine navijačke skupine Boixos Nois, osumnjičene za jedno ubojstvo, otmicu, iznude, nezokonito držanje oružja, narušavanje javnog reda te pripadnost kriminalnoj organizaciji.

Policijska akcija protiv radikalnih nogometnih navijača počela je rano ujutro u raznim dijelovima Katalonije, autonomne pokrajine sa 7,5 milijuna stanovnika na sjeveroistoku Španjolske.

- Operacija se uglavnom odvija u širem gradskom području Barcelone. Izvršen je pretres 17 objekata a trenutno je uhićeno 25 članova Casualsa, najnasilnije frakcije Boixos Noisa - izvijestila je katalonska policija Mossos D‘Esquadra putem Twittera.

Policija i dalje traga za vođom skupine, te ne isključuje daljnja privođenja.

Zasad nije javno poznat sadržaj sudskog naloga, odnosno detalji kaznenih dijela za koje su uhićeni osumnjičeni. Španjolska javna televizija TVE navodi da ih policija sumnjiči za ubojstvo neimenovane osobe čije je tijelo još ranije pronađeno.

Drugi mediji navode da im se, među ostalim, na teret stavlja napad iz studenog 2021. na jedan kafić gdje se okupljaju navijači gradskog rivala Espanyola. Napad je navodno bio odmazda za napad radikalnih navijača portugalske Benfice na objekt Boixos Noisa u Barceloni u kojem je sudjelovao pripadnik Espanyolove navijačke skupine.

Nogometni klub Barcelona, koja je ove sezone osvojila naslov prvaka Španjolske, nije se oglasila o slučaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 20:11