StoryEditor

Paraolimpijac Vedran Lozanov u finale utrke na 5000 m za slabovidne

Piše PSD.
9. rujna 2008. - 11:17
Hrvatski paraolimpijac Vedran Lozanov plasirao se u finale utrke na 5.000 metara u konkurenciji slabovidnih sportaša na Paraolimpijskim igrama u Pekingu.

Svjetski prvak iz Assena iz 2006. u finale je ušao kao posljednji, deseti s rezultatom 16:04.03 što je minutu slabije vrijeme od njegova osobnog rekorda.

Lozanov se odlično držao do trećeg kilometra nakon čega je puknuo. Na koncu je ušao u cilj sa čak 55 sekundi zaostatka za pobjednikom skupine Brazilcem Odairom Santosom koji je ujedno imao i najbolji rezultat kvalifikacija.

"Zadovoljan sam ulaskom u finale, no nisam zadovoljan trkom, očekivao sam daleko bolji rezultat. Nakon trećeg kilometra je nešto krenulo po zlu, osjetio sam slabost i posve sam pao", kazao je 23-godišnji Zagrepčanin.

Finalna utrka na 5 kilometara je za dva dana, a Vedrana potom očekuje i nastup na dvostruko dužoj dionici.

"Čak sam razmišljao otkazati nastup na 5.000 metara jer su u ovoj disciplini dvije utrke i posve se koncentrirati na 10 kilometara. Sada ću morati trčati obje", kazao je Lozanov koji je nastupio u Ateni prije četiri godine osvojivši ukupno deveto mjesto na 5km i 12. mjesto
na 10 km.

(h)

Izdvojeno