StoryEditor
Ostalostart u 9 sati

Pada rekord, starta više od 180 posada! Naše najprestžnije jedriličarsko natjecanje starta podno Sustipana

Piše Pero Smolčić
18. listopada 2019. - 00:02

Ovogodišnja Viška regata, koja starta danas u Splitu, bit će rekordna! Očekuje se preko 180 posada i više od 1000 jedriličara, čime bi se trebala nadmašiti lanjska godina i tadašnjih 172 posada.

Dan prije početka ove čuvene regate, 75. po redu, u uredu organizatora JK Labud u Splitu vladala je ludnica. Žurno su se obrađivale pristigle prijave, posla je bilo kao u priči. Mnogi su se kasno prijavili i tako otežali posao organizatoru koji je prvotno planirao zatvoriti prijave u srijedu ujutro, ali je s obzirom na količinu prijava bio prisiljen produljiti taj rok, rekla nam je tajnica Labuda Rudolfa Širola Kliškić.

Na današnjem startu od 9 sati ispred splitske luke i Sustipana naći će se između ostalih i austrijske, slovenske, finske i njemačke posade, a iako je broj prijava profesionalnih posada u porastu, svakako će biti i onih kojima je rezultat u drugom planu.

Ako vas zanima gdje se posade nalaze u realnom vremenu, organizatori su ove godine ponudili novost u vidu praćenja tijeka regate na pametnim telefonima putem aplikacije Kwindoo. Za ovu trodnevnu manifestaciju prijavila su se i mnoga poznata lica iz različitih sfera društva, poput slavnog košarkaša Željka Jerkova, glazbenika Marijana Bana i Jurice Pađena, glumca Vedrana Mlikote, poslovnih ljudi Joška Berketa, Zvonka Kotarca, Nike Deškovića i Darka Smrkinića, kao i našeg slavnog skijaša Ivice Kostelića koji je baš jučer „betonirao“ svoju prijavu.

Pripremljen je i bogat popratni program, pa tako danas u 15 sati u Visu kreće podjela fažola i brujeta za sudionike regate te prodaja kolača ispred općine. Sutra u Visu starta „Regata u Viškom portu“, od 18 sati dijele se pokali pobjednicima, održava se domjenak te prodavaju autohtone viške sorte vina i ostali specijaliteti, a onda u nedjelju u 9 sati kreće druga etapa Viške regate, od Visa do Splita.

#JEDRENJE#VIŠKA REGATA

Izdvojeno

06. srpanj 2020 21:12