StoryEditor
Ostalosve sami derbiji

Osma utakmica u 17 dana: 'jadranaši' u Kazanu žele sintetizirati nove bodove

29. listopada 2019. - 18:39

Splitski Jadran u trećem kolu LEN Lige prvaka večeras gostiju kod Sintez Kazana. Ruska momčad otvorila je natjecanje s dva poraza te zajedno s crnogorskim Jadranom Carine dijele zadnje mjesto u Skupini A.

Splitski je Jadran, pak, u drugom kolu remizirao s njemačkim Spandauom te s Berlinčanima dijeli peto mjesto. Gledajući tako samo suhoparne brojke netko bi mogao zaključiti kako bi Sintez mogao biti lagan plijen Splićanima, ali daleko od toga. U prvoj su utakmici Rusi u gostima kod Szolnokija izgubili 13:10, a potom u gostima od Olympiacosa svega 10:8. Bila su to dva teška gostovanja, pogotovo ovo drugo u Grčkoj kod viceprvaka Europe koji je u prvom kolu pobijedio u Splitu jadranaše s čak 17:8.

- Mislim da smo kvalitetnija momčad i spremni smo pobijediti u Kazanu. U Regionalnoj smo ligi izgubili od Mladosti, ali smo pokazali da se dižemo, da nam je igra u obrani sve bolja i vjerujem da ćemo to pokazati i sada u Ligi prvaka – rekao nam je novi igrač u Jadranovoj kapici Antonio Dužević.

Današnja utakmica za jadranaše je osma u samo 17 dana, ritam je to koji je bilo teško izdržati, igrači Ivana Asića imali su neke dobre trenutke, neke nešto lošije, sada su u prilicu tamo daleko u Rusiji ostvariti i prvu pobjedu u ovogodišnjoj Ligi prvaka.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 08:26