StoryEditor
Ostaloriječ trenera

Oreščanin: Našoj pobjedi nemam zamjerki; Komentirao je i Caktašev penal, Cvitanović nije želio najaviti derbi

30. ožujka 2019. - 22:40

Siniša Oreščanin, trener Hajduka, pričao je:

- Utakmicu sam vidio kako smo i najavljivali, da nam neće biti lako, ali našoj pobjedi nemam zamjerki, u razdobljima smo izgledali onako kako bismo željeli izgledati, jako dobro.

Nastavio je:

- Veseli me reakcija nakon promašenog penala. Istra se pokušala nametnuti, morali smo se strpjeti do zadnje minute, da odahnemo, a mogli smo je zatvorit i prije, ali čestitam momcima, zasluženo.

- Što vas sprječava da razdoblja baš dobre igre budu duža?

- Ha, sprječava nas protivnik, sprječava nas još uvijek proces koji se tek događa u momčadi, sprječava nas i psihologija, imperativ približavanja Europi. Teško je izgledati svo vrijeme kako trener zamišlja. Ali, dobro je. Rekao sam da čestitam momcima i da je zaslužena pobjeda.

Što kažete na Caktašev penal? Što ste pomislili kad je promašio? Niste mu mogli savjetovati da raspali malo žešće?

- To je njegova odluka, ispalo je kako je ispalo, on ima apsolutno povjerenje momčadi i trenera za izvođenje penala - podvukao je Oreščanin i nije uđšao u daljnju polemiku oko ovemale sitne, rekli bismo ne provokacije, ali svakako intrige.

Caktaš je i prošli put u Puli, na istu branku, ako dobro pamtimo, promašio penal.

Igor Cvitanović, trener Istre 1961, rekao je:

- Krenut ću odmah u glavu, Hajduk je bio bolji i zasluženo je pobijedio. Nije nam bila presudna ova utakmica da uhvatimo željeno osmo mjesto, ali smo se dobro pripremili.

Nastavio je:

- Iz prve ozbiljne šanse Hajduk nam je dao gol i sputao nas potpuno.

Domaće je zanimalo zašto Franić, a ne Grujević? Taj se Franić, Martin Franić, nije snašao, a Grujevića je stavio van tima.

- Nije to bio problem. Hajduk je bio bolji. A ja sam Slušao otprije kritike na račun Grujevića, a ispao je iz momčadi radi temperature i da ga poštedim. Jer, sad su nam imperativne pobjede, protiv Rudeša i Slaven Belupa. A ne Hajduk.

Išli ste do Demona kasnije?

- Kad su igrači došli do Demona, okrenuli su im leđa, pitao sam ih šta imaju za reći, neka meni kažu? Normalno kao i do sada što smo imali razgovor, na miran ćemo način i dalje porazgovarati. Ja nemam što zamjeriti svojim igračima. A Hajduk je bio bolji. Rodriguez, kardinalne greške? Dogodi se...

Biste li nam najavili derbi u srijedu, do jučer ste bili komentator na tv, pa sad u svjetlu igre Hajduka, uz vaše spoznaje cijele sezone, kako vidite sraz u srijedu?

- Neću najavljivati derbi, ne pada mi na pamet. Ja sam trener Istre... - odgovorio je Cvita, koncentriran da Istri donese opstanak.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 09:22