StoryEditor
Ostaloplivanje

Od samog starta imali su kontrolu: članovi Splita Dina Levačić i Krešimir Bošković najbrži na prvoj ‘Baćinskoj jegulji‘

Piše PSD.
14. lipnja 2021. - 20:24

Na Baćinskim jezerima održano je premijerno izdanje plivačkog maratona dužine 2200 metara pod nazivom „Baćinska jegulja“ u organizaciji kluba Maratonist, a na ideju Mladena Relića. Nastupilo je 16 plivačica i plivača, a uvjerljive pobjede ostvarili su Dina Levačić i Krešimir Bošković iz Kluba daljinskog plivanja Split.

Po idealnim uvjetima za plivanje, od samog starta dvojac iz KDP Split se odvojio od ostatka natjecatelja, te je pitanje pobjednika bilo riješeno već nakon nekoliko stotina metara. U nastavku utrke prednost vodećih se konstantno povećavala te je Dina Levačić nakon 36 minuta prva stigla u cilj, a nešto manje od dvije i po minute iza nje svoj nastup je završio i Krešimir Bošković.

Na dolazak sljedećeg plivača čekalo se gotovo deset minuta kada je ciljnu ploču dotaknuo 15-godišnji Toma Amižić iz Triatlon kluba Split. Treće mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Bruno Bebić, dok su preostala mjesta na postolju ženske utrke pripala Marini Gradac i Neveni Erak Camaj.

Nakon utrke uslijedilo je proglašenje pobjednika na kojem je medalje po dobnim skupinama podijelio Mladen Relić, dok je pehare najuspješnijim natjecateljima dodijelio gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević. Natjecanjem je rukovodio Mladen Levačić koji je za 12. lipnja 2022. najavio drugo izdanje Baćinske jegulje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. srpanj 2021 11:43