StoryEditor
OstaloRegionalna liga

Novi splitski vaterpolski okršaj, može li Mornar uzvratiti Jadranu za težak poraz?

14. prosinca 2018. - 18:51

Šest dana nakon njihova okršaja u Kupu Hrvatske vaterpolisti splitskog Jadrana i Mornar Brodospasa opet igraju jedni protiv drugih. Prošlog vikenda jadranaši su u međusobnom susretu pregazili suparnika čak 10:1, a na kraju su oba sastava prošla na završni turnir Kupa koji će se malo prije Božića održati u Dubrovniku.

Večeras se u 20.15 u bazenu u Poljudu splitski klubovi sastaju u 8. kolu A1 Triglav regionalne lige, pred kamerama Arena Sporta. Pogled na tablicu kaže kako je Jadran četvrti u poretku s 13 osvojenih bodova, a Mornar peti s devet. Dakle, momčad sa Zvončaca pobjedom bi stvorila lijepu zalihu, dok će Mornar učiniti sve da tu razliku smanji kako bi zadržao realne izglede za plasman na završni turnir natjecanja.

Jadran je, dakako, favorit. Ne samo zbog onih 10:1, što u vaterpolu nije uobičajen rezultat, već i zbog veće kvalitete i bolje forme naspram protivnika. Ohrabrila ih je pobjeda nad Hannoverom u Ligi prvaka, pa potom i sve četiri pobjede na turniru Kupa, a dobra je vijest za trenera Ivana Asića što mu se prošlog vikenda u akciju vratio Ivan Krapić. S njim bi u sastavu Jadran trebao biti još jači, a klupa duža. Zdravstveni problemi Jadranovih igrača, izgleda, primiču se kraju.

S druge strane, Mornar ima tri uzastopna poraza u ligi, ali treba reći da je imao najteži mogući raspored – Jug, Mladost i Jadran Herceg Novi. Prva tri u poretku. Tu je teško bilo i očekivati bodove. A sada ih čeka novi test, i četvrta momčad koja je na tablici ispred njih.
Nakon katastrofe protiv Jadrana momčad Zdeslava Vrdoljaka želi pokazati kako je taj poraz od Jadrana u Kupu bio samo jako loš dan koji se više ne može i ne smije ponoviti. Jadran jest kvalitetniji od njih, ali ne toliko. Ne za 10:1. Zaista je rijetkost da na ovakvom nivou momčad postigne samo jedan gol u cijeloj utakmici. Šut iz igre Mornaru je bio 0/15, a jedini je gol postigao s igračem više, dok šest takvih situacija nisu realizirao.

Dodajmo kako bi u ovom kolu Jug trebao lagano upisati bodove u Gružu protiv Primorca, dok se OVK POŠK u Zagrebu protiv Mladosti nada što blažem porazu. Nakon ovih utakmica Jug, Jadran i Mladost okreću se novim izazovima u Ligi prvaka koji ih čekaju sljedećeg tjedna.

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 20:18