StoryEditor
Ostalosp u dizanju utega

Musić i Vuković u akciji u Houstonu

Piše r. radica
23. studenog 2015. - 14:18
uteg0
Hrvatska reprezentacija u dizanju utega otputovala je u američki grad Houston gdje će se do 28. studenog održavati Svjetsko prvenstvo. Izbornik Boško Čavka na ovaj dug i skup put poveo je samo dvojicu dizača utega, Osječanina Antu Vukovića i Splićanina Amara Musića. Amar se vraća nakon tri godine, nastupa u kategoriji do 85 kilograma, velika scena za njega je izazov, izbornik Čavka dobro zna njegove mogučnosti.

– Očekujem od Amara da baš kao i do sada bude na vrhunskoj razini, što znači trzaj oko 150, a izbačaj između 180 i 185 kilograma. S tim rezultatom može biti među trideset najboljih dizača. Što se Vukovića tiče, očekujem rezultat blizu njegovih osobnih rekorda. Dobro bi bilo osvojiti neki bod koji bi nas približio Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru – ispričao je izbornik Čavka.

Iskusniji 20-godišnji magistar teologije i nastavnik u školi Ante Vuković trenutno je jedan od najboljih dizača u Hrvatskoj u kategoriji preko 105 kilograma, u trzaju je podigao 170, a u izbačaju ima 200 kilograma na šipki. Bio je glavni jezičac na vagi u prvenstvu koje su Slavonci uzeli Splićanima ove godine.

– Odličan rezultat bi bio plasman u gornju polovinu poretka i pomaknuti osobne rekorde – kazao je Vuković.

– Željno očekujem ovaj nastup, dat ću sve od sebe da ostvarim dobar rezultat. Svoje mjesto za Rio tražit ću na Europskom prvenstvu u Norveškoj slijedeće godine – dodao je Musić.

Predsjednik saveza Damijan Krklec je već u Houstonu, krenuo je ranije kako bi, kao predstavnik iz Europskog saveza nazočio Kongresu Svjetske dizačke federacije. Amar Musić će svoj nastup u Houstonu imati već u utorak 24. studenog, dok je Vuković na programu u subotu 28. studenog.

Izdvojeno

19. lipanj 2020 00:14